Krista Aru kandideerib riigikokku Vabaerakonna nimekirjas

Vahur Kalmre
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Krista Aru
Krista Aru Foto: parnupostimees.ee

Eesti Teadusagentuuri juhatuse liige ja endine Eesti Rahva Muuseumi direktor Krista Aru kandideerib riigikokku Eesti Vabaerakonna nimekirjas Tartus.

"Tunnen, et pean seekord kandideerima," ütles Krista Aru Tartu Postimehele. "Olen sellele ka varem mõelnud, kuid riigiasutuse direktorina ei pidanud seda paslikuks. Minu arvates on Eesti jõudnud arengujärku, et pole enam õigustatud vaid kõrvalt kritiseerimine. Tahan, et Eestil läheks hästi ja püüan sellele nüüd niimoodi kaasa aidata."

Kandideerimist Vabaerakonna nimekirjas põhjendas Aru sellega, et see erakond on ainus, kes näitab suunda, et inimesed võivad riigi eest seista ka kuulumata mõnda erakonda. 1973. aastast Tartus elanud ja töötanud Krista Aru kaalus kandideerimist ka Virumaal, kust ta pärit on, kuid otsustas siis ikkagi oma kodulinna kasuks.

Vabaerakonna teatel on Krista Aru Tartus nende esinumber. Lisaks Arule kandideerivad veel Tartus Jüri Adams, Peeter Volkonski, Piret Tarto, Hannes Klaas, Heiki Krips, Arvo Päike, Kalle Pilt.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles