Näitlejad tegid kaks audioraamatut

Raimu Hanson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Ukse eksirännak» on tavapärases plaadipakendis (all), kuid «Lumi» avaneb pärast tavatut lahtivoltimist.
«Ukse eksirännak» on tavapärases plaadipakendis (all), kuid «Lumi» avaneb pärast tavatut lahtivoltimist. Foto: Kristjan Teedema

Näitlejad Kristel Leesmend, Maria Taimre-Varres, Peeter Volkonski ja Ardo Ran Varres kohtusid linnaraamatukogus lastega, aga ei teinud teatrit, vaid rääkisid oma plaatidest.

Lapsed said teada, et need näitlejad oskavad peale näitlemise muudki. Et nii Leesmend kui ka Volkonski on aeg-ajalt kirjanik ning et Varres on muusik ja helisalvestaja.

Leesmendil ilmus aasta tagasi raamat «Lumi», mida on hea lugeda lastel ja täiskasvanuil. Kirjutamise ajal ta kuulis seda, mida kirjutas. Vesteldes Varresega, kes on Tartus asutanud oma plaadifirma ja helistuudio, tekkis mõte teha raamat teistelegi kuuldavaks.

Samal ajal plaanitses näitlejast plaadifirmaomanik oma naise Mariaga audioraamatut, mille tegelased on helid. Volkonski kirjutas neile jutu, mille peategelased on uks Prõmm ja link Lõnks, kes lähevad seiklema, et uksele uus nimi leida.

Plaadid «Lumi» ja «Ukse eksirännak» said esitlusküpseks ühel ja samal ajal. «Lumi» ilmus Kristel Leesmendi enda üllitisena, «Ukse eksirännak» on Ardo Ran Varrese plaadifirma Tonoscope Records neljas CD.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles