Lemeksil valmis enda nägu peakontor

Vilja Kohler
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Ligi 700 inimesele tööd andev kodumaine puidutööstuskontsern Lemeks kolis 21. sünnipäeval rendipinnalt oma peakontorisse, mis Näituse tänaval möödakäijate sammu aeglustab ning paneb paljud puidust ja klaasist hoonet pildistama.

Lemeksi kolmekorruselises peakorteris töötab ligi 60 inimest. «Rendipind jäi väikseks, töötasime eri korrustel ning sellepärast otsustasime, et tuleb ehitada oma maja, mis on ka meie nägu,» selgitas Lemeksi kontserni juht Jüri Külvik.

Puidust ja klaasist hoonele andsid näo hoone arhitekt Eero Endjärv arhitektuuribüroost Arhitekt 11 ja sisekujundajad Kätlin Ölluk, Hannelore Kääramees ning Tiiu Saal. Ligi 2,4 miljonit eurot maksma läinud maja ehitas AS Ehitusfirma Rand ja Tuulberg.

Kui väljast torkavad hoone juures kõige rohkem silma suured klaasseinad, siis sees teeb ilma puit, mis on ehitus- ja viimistlusmaterjaliks töödeldud Lemeksi tütarfirmades.

Pikemalt saab Lemeksi peakorterist lugeda homsest Tartu Postimehest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles