Mida, tegeled tõstmisega!?

Signe Ivask
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Triin Põdersoo püüab näidata, milline on tõstmise korrektne lõpuasend.
Triin Põdersoo püüab näidata, milline on tõstmise korrektne lõpuasend. Foto: Kristjan Teedema

Eesti klassikalise tõstmise kaalukategooria +75 kilogrammi liider Triin Põdersoo (SK Jõud Junior) tunnistab, et tihtilugu vaadatakse naistõstjatele viltu, kuid teda see ei kõiguta.

Triin Põdersoo puutub tihti kokku eelarvamustega, et tõstmine ei ole just kõige naiselikum ja kaunim ala. Põdersoo aga leiab, et seda spordiala ei saagi mõista, kui seda ise proovinud pole. «Tule jõusaali ja katseta, kuidas hakkama saad. Kui ühel hetkel mõistad, kuidas asjad käivad, ja sul tuleb lõpuks välja, on ütlemata hea tunne,» rääkis ta.

Põdersoo ennast kriitikast häirida ei lase, ta nendib, et mõnel korral on öeldud küll «mis mõttes sa tegeled tõstmisega», aga teisalt leiab ta, et igaühel ongi oma huvid.

Eestis ei ole talle vastast, naistest ei tõsta Põdersoost keegi rohkem. Rebimises on ta rekord 88, tõukamises 110 kilogrammi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles