Noored tennisetalendid alustavad nädalast turniiri

Signe Ivask
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Turniiril saab kaasa elada 18-aastasele tennisistile Alan Braschinskyle, kes on ühtlasi ka Tartu meister.
Turniiril saab kaasa elada 18-aastasele tennisistile Alan Braschinskyle, kes on ühtlasi ka Tartu meister. Foto: Margus Ansu

Oktoobris ja novembris peetakse Eestis kolm rahvusvahelist meeste tenniseturniiri, neist üks järgmisel nädalal Tartus.

Tartu Open, mille kvalifikatsiooniturniir algab juba homme, kuulub rahvusvahelise tenniseföderatsiooni (ITF) Futuresi sarja. Ajalooliseks teeb selle võistluse asjaolu, et Tartus pole varem ITFi turniiri korraldatud.

Tähtvere tennisekeskuse juhataja Egert Ivaski sõnul on Futuresi sarja turniirid mõeldud ennekõike noortele talentidele, kes on karjääri alguses. Kolm ITFi tenniseturniiri oktoobris ja novembris annavad noortele võimaluse maailma edetabeli punkte korjata.

Turniiri direktori Riho Kalluse sõnul on Eestis turniire, kus mängijad saavad maailma edetabeli punkte korjata, suhteliselt vähe. Viimane selline võistlus oli suvel, naised said punkte jahtida ka veebruaris peetud Tallinna Openil.

«Meil on tegelikult palju noori tugevaid poisse, kes üritavad professionaalsel tasemel läbi lüüa, sealhulgas ka Tartu poisse,» rääkis ta. «Neile tuleb anda võimalus, et nad saaksid ennast tõestada ja punkte koguda.»

Hea õppematerjal

«See turniir on hea võimalus näidata kohalikele tennisekooli õpilastele, keda on meil umbes kolmsada, ja muidugi ka harrastajatele, kuidas tennist professionaalsel tasemel mängitakse,» ütles Ivask. Tema sõnul on väga suur vahe, kas mängu vaadata telekast või olla tribüünil kaasa elamas.

«Kohal olles näed ise, kuidas pall väljakul liigub, kui kiiresti joostakse, milline on professionaalsete mängijate tehnika ja taktika,» lisas ta.

Ivaski sõnul ei jää turniiril võistlejad väga palju alla praegustele maailma tippudele. Paljud neist, kes järgmisel nädalal võistlema asuvad, on juba praegu elukutselised tennisistid. Suurem osa neist siiski alles oma karjääri alguses.

Võistluste ettevalmistused on Ivaski sõnul kulgenud kenasti ja selle õnnestumisele on palju kaasa aidanud Eesti tenniseliit. «Kuna Tartus sellise suurturniiri korraldamise kogemus puudub, on praegu turniiri direktor Riho Kallus Eesti tenniseliidust,» ütles Ivask. Ta ei välista, et edaspidi peab Tähtvere tennisekeskus Tartu turniiri korraldamisega ise hakkama saama. Esialgu on vaja kogemust.

Kallus tunnistas, et kuna Tartu tennisekeskuses pole varem suurturniiri korraldatud, siis võib kindlasti veel tekkida mitmeid küsimusi, mis vajavad vastuseid. Seni on aga ettevalmistused tema meelest kulgenud edukalt.

Eestlastest lööb võistlusel kaasa meie teine number Vladimir Ivanov, esinumber Jürgen Zopp ei saa osaleda. «Põhiringi on pääsenud ka Tartu meister Alan Braschinsky ja Tartus sirgunud, kuid Tallinnasse tennist õppima läinud Kristjan Tamm,» ütles Ivask.

Üks lootustandvaid noori tennisiste Kenneth Raisma jääb kahjuks vigastuse tõttu võistlusest eemale.

Eestlased võistlemas

Ivask kutsus kõiki ka kvalifikatsiooniturniiri vaatama, seal näeb mängimas andekaid võistlusspordiga tegelevaid kohalikke noori, kellest osa püüab pääseda põhivõistlusele.

Turniiri direktor Kallus kinnitas, et Eesti mõistes on kõik turniiril osalejad väga kõvad mängijad ja juba kvalifikatsiooniringis on võimalik näha väga heal tasemel tennist.


Tartu Open

• Tartu Open on rahvusvaheline 10 000 dollari suuruse auhinnafondiga meeste tenniseturniir, kus on võimalik koguda maailma edetabeli (ATP) punkte.

• Võistlus peetakse 27. oktoob­rist 1. novembrini Tähtvere tennisekeskuses.

• Mängud algavad iga päev kell 12.

• Kvalifikatsiooniturniir algab homme.

• Tartu Open kuulub ITFi Fu­turesi sarja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles