Kunstimuuseum laiendas raamatute müüki

Raimu Hanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kunstiraamatute poe riiulite vahel tutvustas uusi trükiseid muuseumi näituste osakonna koordinaator Hanna-Liis Kont.
Kunstiraamatute poe riiulite vahel tutvustas uusi trükiseid muuseumi näituste osakonna koordinaator Hanna-Liis Kont. Foto: Kristjan Teedema / Postimees

Tartu raeplatsi viltusesse majja külje pealt siseneja leiab ennast trepikojast vasakule poole astudes raamatupoest. Kas kunstimuuseum on oma näitused sellest majast minema kolinud?

Ei ole, näitused on endiselt esimesel, teisel ja kolmandal korrusel. Fuajees, kus lisaks muuseumipiletitele müüdi ka varem raamatuid, on nende müük lihtsalt mitu korda laienenud.

«Otsustasime teha meie muuseumi fuajeesse Tartu ja Lõuna-Eesti suurima kunstiraamatute poe, et kunstikirjandus kõik kenasti ühest kohast leitav oleks,» ütles Tartu kunstimuuseumi direktor Rael Artel.

Igale kunstisõbrale

Muuseumi näituste osakonna koordinaator Hanna-Liis Kont tutvustas müüki pandud trükiste hulgas nii Tartu kunstimuuseumi kui ka teiste muuseumide ja kunstiinstitutsioonide trükiseid, selliste sõltumatute kirjastuste nagu Paranoia ja Lugemik teoseid, Eesti kunstiakadeemia ja Tallinna ülikooli visuaalkultuuriteemalisi raamatuid.

Muu hulgas hakkas riiulitel silma disaini-, foto- ja arhitektuurikirjandust. Midagi leidub igale kunstisõbrale.

«Kunst pole ainult manuaalne praktika, vastupidi, juba renessansiajast on sellega kaasas käinud tekstid kunstnikest, kunstiajalugu, kriitika ja teooria,» kommenteeris direktor. «Kunst on intellektuaalne praktika, kui te ei usu, tulge ja vaadake muuseumipoodi!»

Koos kunstiraamatupoega esitles muuseum samas trepikojas varemgi toiminud ja kaua remonti oodanud hariduskeskuse uut kuube.

Neljapäeva õhtuti

Uuendusi on eriti kasulik minna vaatama eeloleva neljapäeva õhtul ja ka edaspidistel neljapäevaõhtutel.

Nimelt andis Hanna-Liis Kont teada, et kunstimuuseum on kavandanud nendeks nädalapäevadeks eripalgelisi üritusi, kusjuures külastajatele suletakse uksed siis alles kell 21.

Algaval viinakuul saab alguse kaks uut sarja. 2. oktoobril kell 18 algab Tiiu Talvistu ettekandega kohaliku kunstiajaloo loengute sari «Muuseumi akadeemia». 23. oktoobril kell 18 näitab Mare Joonsalu kunstikogu tutvustavate kohtumiste tsüklis «Kogu lugu!», kuidas on võimalik kunstimuuseumi kogude põhjal panna kokku unistuste näitus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles