Lille mäele tuleb ökomaja

Elina Randoja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peep Mardiste
Peep Mardiste Foto: Pm

Keskkonnahariduse keskuse rohkem kui 50 aastat kestnud ootus on lõppemas – aasta-paari pärast on neil lõpuks käes päris oma maja.


Krunt Lille mäel oli maja ehitamiseks ammu olemas, käesoleval nädalal saadi lõpuks ka keskkonnainvesteeringute keskuse kaudu Euroopa Liidust vajalikud 44 miljonit krooni, et tööd saaksid reaalselt alata.

Tartu Keskkonnahariduse Keskuse nõukogu liikme Peep Mardiste sõnul pole praegu näha enam midagi, mis võiks maja ehitust takistada, ning hea stsenaariumi korral saab kopa maasse lüüa juba järgmise aasta esimesel poolel. «Kindlasti järgmisel aastal,» kinnitas Mardiste.

Äsja lõppes ka arhitektuurikonkurss maja ehitamiseks, selle tulemused kuulutatakse välja 5. augustil.

Keskkonnahariduse keskuse direktor Kalju Eit rääkis, et majast saab elusuuruses õppematerjal ökoloogiliste materjalide kohta, kuid liiale sellega ka ei minda. «Meil ei ole prioriteet mitte see, et tingimata ajada ta passiivmajaks, vaid et meil oleks seal hea sees olla,» ütles ta.

Uues majas peaks ruumi olema umbes 2000 ruutmeetrit, sinna mahuvad ära nii koolituskeskus, huviringid kui ka infopunkt.

Direktori sõnul laekus arhitektuurikonkursile kaksteist üsna erineva lahendusega tööd. Näiteks meenutas üks kavand sipelgapesa, teise arhitekti kujutluses oleks kõige loodussäästlikum aga majakarp, mida on lihtne ehitada ja mille ülalpidamiskulud on väiksed.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles