Galerii: Tartu ülikool alustas uut õppeaastat avaaktusega

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Hommikul tähistati Tartu ülikooli uut õppeaastat avaaktusega, kus traditsiooniliselt tervitasid tudengeid rektor professor Volli Kalm, haridus- ja teadusminister Jevgeni Ossinovski ning Tartu linnapea Urmas Klaas.

Tartu ülikooli rektor professor Volli Kalm rääkis, et valik asuda kõigi võimalike ülikoolide seast õppima just Tartusse on suur tunnustus ning soovis esmakursuslastele kõrgete sihtide seadmist ning nende saavutamist.

«Nagu teate või õige pea kogete, siis igasuguse edu aluseks on eelkõige kaks asja: õiged valikud ja kõrged eesmärgid,» rääkis rektor ja lisas, et enda edule tulevikus paneb aluse üliõpilane eelkõige ise ning ülikool vaid aitab kaasa eesmärkide saavutamisel.

Haridus- ja teadusminister Jevgeni Ossinovski aga meenutas oma kõnes, kuidas ta ise kümme aastat tagasi peahoones avaaktusel käis. Ossinovski kinnitas, et ülikoolis veedetud aastad oli temale kõige meeldejäävamad ning ka olulisemad, sest lõid akadeemilise ja sotsiaalse vundamendi, millele ehitada üles oma edasine elu.

Üliõpilaste nimel tervitasid aktusel uusi tudengeid aga üliõpilaskonna esimees Martin Noorkõiv ning esmakursuslaste nimel psühholoogia eriala 1. aasta üliõpilane Karl Jõgi.

Uuel õppeaastal alustab Tartu ülikoolis kõikide õppeastmete peale kokku õpinguid üle 3300 uue tudengi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles