Tarkusepäeval liduvad lapsed koolikottidega

Elina Randoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tarkusepäev Tartus. Illustreeriv foto.
Tarkusepäev Tartus. Illustreeriv foto. Foto: Kristjan Teedema

Suurel kooliaasta alguspeol kesklinnas saavad põhikoolilapsed seekord võistelda spordialal, mida on vist küll igaüks meist harrastanud: lühimaajooks koolikotiga.

Tarkusepäeva korraldab sellest aastast Anne noortekeskus. Noorsootööspetsialisti ja ürituse peakorraldaja Janne Puksi sõnul jääb pidupäev laias laastus samasuguseks, kui ta oli Lille maja käe all sündides, mõned uuendused aga tehakse.

Neist suurim ongi eelmainitud koolikotijooks, kuhu on oodatud kõik 1.–9. klassi õpilased. Enne võistlust tuleb ennast kirja panna, jooksud algavad kell 14. Võistlusmaa on napp sada meetrit, kui sedagi. Start antakse Kalevi kommipoe nurga juurest, finiš on Barclay pargi tagumises otsas. Ainus nõue osalejatele on koolikoti olemasolu.

Tarkusepäeva pealkiri on seekord «Tarkus on liigutav» ja temaatiliselt sobiv on ka rulavõistlus, mille jaoks varakult üles pandud rajal saab mitu tundi harjutada.

Nagu ikka, on 1. septembril töötubade ja noorteinfo allee, kus leidub kõiksugust meelelahutust, infopunktidest saab teavet huviringide kohta Tartus.

Tavapäraselt valmistatakse üheskoos suurt tarkusetorti, mille pikkuseks plaanitakse tänavu 10 meetrit ning mis pärast koos ära süüakse. Sponsorite toel saab ka vastavast telgist pannkooke.

«Meie pakutavad tegevused on kõik tasuta, aga batuudil hüppamise või suhkruvati eest küsitakse raha,» täpsustas Puks.

Kas teate?

«Tarkus on liigutav»

1. septembril Tartu kesklinnas

• Kell 12–20 pealaval kõned, väitlused, mängud, etendused, kontserdid

• 12–16 pannkoogitelk

• 12.30–14 koogimeisterdamine

• 14–15.30 koolikotijooks

• 13–17 improtäika

• 15–17 rulavõistlus

• 15 mullipalli mäng

• 17 piljarditurniir Tähe piljardiklubis

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles