Kamorkas tegutseb galerii

Raimu Hanson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kunstnik Peeter Allik avas pärmivabrikus tegutsenud galerii Ferrodrum uues kohas, Kastani 56 puumaja tagaküljel asuvas kamorkas, mis on kunagi varem täitnud ka kuivkäimla ülesannet.
Kunstnik Peeter Allik avas pärmivabrikus tegutsenud galerii Ferrodrum uues kohas, Kastani 56 puumaja tagaküljel asuvas kamorkas, mis on kunagi varem täitnud ka kuivkäimla ülesannet. Foto: Kristjan Teedema

Kunstnik Peeter Allik avas kolmapäeval oma kord juba pärmivabrikus tegutsenud galerii Ferrodrum uues kohas, Kastani 56 puumaja tagaküljel asuvas kamorkas, mis on kunagi varem olnud arvatavasti kuivkäimla.

Uues Ferrodrumis, millel on põrandapinda vaid 80 x 90 sentimeetrit, soovib Peeter Allik keskenduda veidrale ja ebatavalisele kunstile. Esimese näituse aluseks on Jõgeva rajooni Rahva Hääle kolhoosi pubekate subkultuur. Poisid andsid aastail 1974–1981 välja ajakirju, ajalehti, raha jm.

Väljapanekus on õmblusmasinaga perforeeritud postmargid, autoriteks Peeter Allik, Andres ja Juhan Aruoja, Eimar Kull, Ants Kirna, Vahur Ivask ja Hargo Sääsk, nende markide kataloogid, milles hinnad on peesodes, aga samuti Eesti NSV arvatavasti esimene kollane ajakiri.

Näituse vaatamiseks tuleb helistada Peeter Allikule telefonil 5695 3525.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles