Saalihokitiimid osalesid hooajaeelsel turniiril

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saalihoki.
Saalihoki. Foto: Margus Ansu

Valmieras peetud saalihokiturniiril Latvian Open sai EMÜ SK naiskond neljanda koha, pronksimängus jäädi alla Nauka-Trevelstroy duubelnaiskonnale Venemaalt. EMÜ SK meeskonna laeks jäi sel korral kaheksandikfinaal.

Treener Talis Mölder rääkis, et naiskond võistles peaaegu täiskoosseisus, mis on praegu pisut väiksem kui eelmisel hooajal.

Ta lisas, et kuna erialane ettevalmistus on sel hooajal planeeritud hilisemaks, andis see kindlasti tunda stabiilsuses. Naiskond domineeris kohati mängus väga efektselt, aga resultatiivsus seejuures oli väike.

Läti meisternaiskonnaga Rubene ja kolmanda koha omaniku Kekavas Bulldogsiga mängiti alagrupis viiki. Veerandfinaalis võitis naiskond Läti hõbedanaiskonda Kekava FK tulemusega 4:1.

Siiski jättis turniirist Möl­deri sõnul veidi mõrkja maigu suur allajäämine Venemaa klubi Nauka-Trevelstroy esindus- ja duubelkoosseisudele.

«Nauka on küll Venemaa meister ja EuroFloorball Cup 2013 võitja, aga maailma tippklubide tasemest siiski veel kaugel ning nendest nõnda maas olemine teeb küll mõtlikuks,» rääkis treener, kuid lisas, et naiskonnal ei tohiks seetõttu kõrge töömoraali saavutamisega probleemi olla, sest tööd ja arenguruumi on veel küllaga.

«Sütitab ja head meelt teeb asjaolu, et Läti klubide tase ei ole enam väga kaugel ees,» resümeeris Mölder.

EMÜ SK meeskonna laeks jäi sel korral kaheksandikfinaal, kus tunnistati Läti Rubene 6:4 paremust.

Talis Mölder ütles, et meeskond oli turniirile komplekteeritud esindus- ja duubelmeeskonna mängijatest ja paaril testimisel olnud mängijast, kuid nii U19 kui meestekoondise kandidaadid osalesid samal ajal Tallink Cupil.  

Siiski jõudsid kolm Tallinnas mänginut pühapäevaseks veerandfinaalmänguks ka Valmierasse.

Ka meeskonna ettevalmistusperioodi algus on selleks hooajaks planeeritud hilisemaks kui muidu ja seepärast jättis Mölderi hinnangul mänguvalmidus soovida, kuid hoolimata sellest nägi ta väljakul ka paljulubavaid hetki.

«Ehkki koosseis oli kirev ja ei mängu ega kokkumängu polnud veel harjutatud, näitasime kohati paljulubavat taset. Siiski on probleemideks aastaid vaevanud ebastabiilsus ja vähene resultatiivsus,» ütles ta. «Saime loodetavasti edasiviivat kogemust. Lisaks tuli tubli ports meeskonnavaimu.»

Latvian Openiga samal ajal peeti Tallinnas Tallink Cup. Meestekoondise ridades osalesid EMÜ mängijatest Daniel Matsukevits ja Sten Kõiv. Kahjuks ei õnnestunud koondisel meeste eliitseerias ühtegi võitu ega viiki kirja saada.

U19 ridades osalesid Brait-Kevin Raudsepp, Jan Henrik Pärnik, Rando Ernits, Simon Georg Mahla ja Jakob Poom. Paraku ei õnnestunud ka noormeestel oma grupis ühtegi võitu saavutada.

U19 MMi valikturniir on septembri alguses Madridis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles