Remondid segavad Tartuski koolialguse liiklust

Jüri Saar
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vabaduse puiesteel oli liiklus hangunud ka eile keskpäeval, tipptundidest rääkimata.
Vabaduse puiesteel oli liiklus hangunud ka eile keskpäeval, tipptundidest rääkimata. Foto: Kristjan Teedema

Võidu silla remont ja mitmed lõpetamata teeremondid muudavad kooliaasta alguses niigi vaevalise liikluse veelgi aeglasemaks, ennustab Tartu linnavalitsus.

Võidu silla remondist mõjutatult oli Vabaduse puiesteel ka eile päeval väga aeglane liiklus, kuid tipptunniummikud on tavalised ja uuel nädalal saab asi minna üksnes hullemaks. Hoolimata sellest, et ehitajad on lubanud silla 1. septembrist autoliikluseks osaliselt avada – kummaski suunas üks sõidurada.

«Ootab ees koolialgus, see on möödapääsmatu nähtus,» ütles Tartu linnamajanduse osakonna asejuhataja Andres Pool. «Ma arvan, et evakueeruma ei pea, asja tuleb võtta rahulikult. Iga koolialguse puhul. Ka  siis, kui suuri liikluspiiranguid ei ole, on jama. Nüüd on mõned piirangud ja nendega peab arvestama.»

Bussid hilinevad

Pool arvas, et kahe sõiduraja avamine sillal ilmselt mingisugust paranemist toob.

Pool ütles, et tema pääses esmaspäeval pärast kella kuut töölt minema ja siis oli Vabaduse puiestee mõlemas suunas autosid täis, mida tavaliselt sel ajal enam ei ole, aga oli täis ka Sõpruse sild ja sinna pääsemist pidi hakkama ootama Aida tänavast.

«Avariisid ei olnud, ei saanudki aru, mis seal lahti oli,» lausus ta. «Aga hakkab see koolieelne nädal pihta, inimesed tulevad maalt linna ja alguses on liiklus veel hullem. Selles võib enam-vähem kindel olla, et liiklus on keerulisem, aga ega väga palju muuta ka ole.»

Lihtne soovitus on linnas liikumiseks eelistada bussi, jalgratast või jalutamist.

Teisalt on Sebe Tartu linnaliikluse juhi Üllar Kaljuste sõnul juba sel nädalal hulgaliselt tulnud pahaseid kõnesid busside hilinemise pärast, sest need takerduvad ummikutesse. Rohkem on neid olnud 6. liini kohta.

Võidu sillast on bussid seni vabalt üle pääsenud, ent nüüd, kui autoliiklus sinna lubatakse, läheb silla ületamine bussidele raskemaks.

Septembris jäävad liiklust häirima mitmed muudki lõpetamata või osalt ka alustamata teetööd.

Ihaste tee jääb ikka suletuks. Pargi tänav ei saa mingil juhul valmis, sest alles käib projekti tegemine. Kesk kaar jääb läbipääsetavaks üksnes kohalikele elanikele. Torutööd kestavad hilissügiseni ja tänav jääb killustiku alla ilmselt kevadeni.

Linn plaanib alustada Jalaka-Aardla fooriristmiku rajamist ja Vaksali tänava Riia tänava poolsesse otsa ülekäiguraja ehitust. Tartu teedeehituse peaspetsialist Siim Mitt ütles, et mingil juhul ei alustata nendega enne septembri teist poolt, et mitte veelgi enam survestada liiklust.

Plaanis on Betooni tänava asfaltimine, kuid selleks ei ole veel isegi lepingut.

Ilmatsalu ring lahti

Maanteeameti Lõuna regiooni ehitusvaldkonna juht Janar Taal ütles, et Ilmatsalu ring on tänasest avatud, ehkki teetööd seal jätkuvad.

Viljandi ringilt ei saa Tartusse sisse ega Tartust välja sõita septembri lõpuni, põhjuseks jalakäijate tunneli ehitus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles