Tavid suleb Tartu kesklinna valuutavahetuse uksed

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Veel viimaseid päevi on Rüütli tänaval Tavidi kontor.
Veel viimaseid päevi on Rüütli tänaval Tavidi kontor. Foto: Kristjan Teedema

Tartus Rüütli tänaval asuv Tavidi valuutavahetuskontor suleb uksed 1. septembril klientide vähesuse tõttu ning nende ruumidesse laieneb Ruunipizza-Pannkoogikohvik.

Tavidi Tartu kontorite juhataja Alar Jõeloo ütles, et kesklinna kontori ülevalpidamine ei tasu end majanduslikus mõttes ära.

Jõeloo sõnul kliente enam ei käi ning ühe põhjusena tõi ta välja asjaolu, et Läti läks üle eurole ning Leedu hakkab kasutama Euroopa ühisraha 2015. aasta 1. jaanuarist.

«Finantsteenuseid vajatakse üha vähem, see on sama nagu postikirjade kadumine,» sõnas ta.

Jõeloo rääkis, et Tartusse jääb üks valuutavahetuskontor, mis avati 2008. aastal Lõunakeskuses. «Tavidi klientidest enamik on kohalikud elanikud, mitte turistid, nii et inimestel on tegelikult mugavam Lõunakeskuses meid külastada,» märkis ta.

1. septembril suletav Rüütli tänava Tavidi kontor avati 27. detsembril 1999.

Söögikoht laieneb

Ruunipizza-Pannkoogikohviku tegevjuht Merike Kangro sõnas, et nad laiendavad söögikohta, sest iga päevaga nõudlus aina suureneb ning saalid on rahvast täis. Näitena tõi ta üleeilse lõunaaja, kui kohvik oli nii täis, et osa kliente pidi muu söögikoha leidma.

«Muidugi ruumide laiendamisega kulud suurenevad, kuid kui prioriteediks on areng, siis teistmoodi ei saa,» märkis tegevjuht.

Kangro sõnul ehitavad nad Tavidi kontori asemele söögisaali ning kontori kabinetti on plaanis teha laste kokakool. Kahe nädala tagant toimuvais kokakooli tundides tahab ta lastele toiduteemat lähemale tuua, õpetada näiteks pitsa või juurviljasupi valmistamist.

Ta lisas, et kokakoolis saavad lapsed oma sünnipäevi pidada ning ise pitsat otsast lõpuni teha.

Kasulik speltajahu

Merike Kangro ütles, et nende kohvik on Tartus esimene, mis kasutab nisujahu asemel speltajahu. See sisaldab võrreldes tavalise jahuga rohkem kiudaineid, rauda ja ka vitamiine ning on kasulik näiteks sportlastele.

Tulevikus soovib Kangro arendada välja kohviku pagariosa, kus tehakse saiakesi ja kringleid speltajahust.

Praegune menüü sisaldab palju mahetoodangut. Näitena tõi Kangro selle, et küpsistes ja küpsetistes on suhkur asendatud meega ning margariini asemel kasutatakse kookosrasva ja -piima.

Tegevjuht rääkis, et tänu eripärasele menüüle ja soodsatele hindadele on neil välja kujunenud kindel klientuur.

Saaremaal on Ruunipizza olnud 20 aastat, Tartus kaheksa. «Kuigi tavaliselt on söögikohtadel raske kauaks püsima jääda, eriti talvehooaegadel, arvan, et meie püsimine nii Tartus kui Saaremaal konkurentide kõrval on kõva sõna,» ütles ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles