Tartumaal päästeti kaevust vanem mees

Helen Mihelson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Programmist toetatakse hajaasustuses paiknevate majapidamiste veesüsteemide, kanalisatsioonisüsteemide, juurdepääsuteede ning autonoomsete elektrisüsteemidega seotud tegevusi.
Programmist toetatakse hajaasustuses paiknevate majapidamiste veesüsteemide, kanalisatsioonisüsteemide, juurdepääsuteede ning autonoomsete elektrisüsteemidega seotud tegevusi. Foto: Marko Saarm / Sakala

Täna õhtul päästeti Tartumaal kaevust vanem inimene, kes oli läinud kaevu puhastama, ent ei saanud sealt enam välja.

Häirekeskus sai täna kell 17.57 teate, et Tartu maakonnas, Peipsiääre vallas, Kasepää alevikus läks 76- aastane meesterahvas kaevu puhastama ning ei saa enam ise kaevust välja, edastas Lõuna päästekeskuse pressiesindaja.

Päästjate saabudes selgus, et mees oli kaevus olnud juba kolm tundi ning oli kaevu põhja liiva sisse vajunud. Kannatanu oli teadvusel, kuid ei saanud liiva seest enam iseseisvalt välja. Päästjad lasid kaevu redeli, kindlustasid inimese edasise liiva sisse vajumise eest ning alustasid tema välja kaevamist. Väljakaevamist raskendas kaevu juurde voolav vesi.

Päästjatel õnnestus kannatanu kaevust välja saada kell 19.57, misjärel kiirabi toimetas ta tervisekontrolliks Tartu Ülikooli Kliinikumi erakorralise meditsiini osakonda.

Päästetöödel osalenud Tartumaa operatiivkorrapidaja rõhutas antud sündmust kommenteerides, et kaevus hätta sattudes ei tasu abi kutsumisega viivitada, vaid võimalikult kiiresti häirekeskust teavitada.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles