Rullimaratonil võistlevad tipud

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eile ennelõunal harjutas üksik rulluisutaja usinalt Raadi kergliiklusteel.
Eile ennelõunal harjutas üksik rulluisutaja usinalt Raadi kergliiklusteel. Foto: Kalev Saar

Pühapäevase rulluisumaratoni kavas on 42- ja 21-kilomeetrine distants. Päev varem saavad võistlejad ennast proovile panna rulluisusprindis ja lastesõitudel.

Võistlust korraldava klubi Tartu Maraton meediateenistuse juht Peeter Liik ütles, et sel aastal on rada muutunud ning kasutusele on võetud 2011. aasta oma, mis kulgeb Tartu valla teedel. Tema sõnul on see rada Tartu parim, pakkudes võistlejatele maksimaalselt häid võimalusi.

Liik rääkis, et tänavune rulluisumaraton tuleb põnev: kohal on eelmiste aastate tugevaimad. Näitena tõi ta eestlastest esimese Tartu rulluisumaratoni põhidistantsi võitja Danila Ruusu ja viienda rulluisumaratoni võitja Kert Keskpaiga ning välismaalastest 2011. aasta distantsi (6. rulluisumaraton) võitja Alfredo Moreno Venetsueelast ja 2012. aasta (7. rulluisumaraton) võitja Bartosz Chojnacki Poolast.

Eilseks oli registreerunuid kokku 1027: 42-kilomeetrisele põhidistantsile 683 ja 21-kilomeetrisele distantsile 344.

21,1-kilomeetrine distants ei ole võistlus ehk paremusjärjestust ei selgitata ning tulemused lõpuprotokollis avaldatakse tähestikjärjestuses.

Maratoni distantsidele saab veel registreeruda laupäeval.

8. rulluisumaratoni raames käivad võistlused ka laupäeval, kui kavas on lastedistantsid ja rulluisusprint.

Tartu rulluisusprint on aasta üks tähtsaimaid võistlusi Eestis. See on mõõduvõtmine, kus oma võimeid saavad proovile panna koos Eesti parimatega ka harrastajad. Sprindis saavad osaleda kõik, kel vanust vähemalt 16.

Lastele mõeldud tillusõidule, mille pikkus on 500 meetrit, oodatakse koolieelikuid, pikemale, 3,4-kilomeetrisele minimaratonile kooliealisi. Üritus on osalejatele tasuta. Kõik lõpetanud saavad medali, diplomi ja auhinnakoti. Kõik lapsed stardivad stardinumbriga 1 ning paremusjärjestust ei selgitata. Mõlema distantsi stardid on Narva maantee ja Kruusamäe tänava läheduses.
 

Rulluisumaraton

Laupäeval

• Laste rulluisukoolitus kl 14.

• Tartu rulluisusprindi eelsõidud kl 15.

• Tillusõit kl 16.

• Minimaraton kl 16.30.

• Tartu rulluisusprindi finaalid kl 17.

Pühapäeval

• 21,1 km distants kl 11.

• 42,2 km distants kl 13.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles