Maaülikool käivitab pereülikooli kõrval ka lasteülikooli

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu aasta noortesõbralikuks teoks valitud Maaülikooli pereülikool, kus eri põlvkonnad saavad üheskoos omandada praktilisi tarkusi. Pildil istutavad lapsed juhendaja käe all maitsetaimi.
Tartu aasta noortesõbralikuks teoks valitud Maaülikooli pereülikool, kus eri põlvkonnad saavad üheskoos omandada praktilisi tarkusi. Pildil istutavad lapsed juhendaja käe all maitsetaimi. Foto: Risto Mets

Juba kaks õppeaastat on maaülikool lisaks igapäevasele õppe- ja teadustööle hoidnud töös ka pereülikooli, kus inimesed on saanud käia oma teadmisi täiendamas koos terve perega. Sügisest alustab lisaks veel lasteülikool, mis on mõeldud 12 - 18aastastele.

Lasteülikoolis saavad õpilased uusi teadmisi erinevatest maaülikooli uurimisvaldkondadest, rääkis maaülikooli avatud ülikooli juhataja Riin Kikkas. «Eesmärgiks on süvendada huvi erinevate maaülikooli uurimisvaldkondade vastu läbi praktilise kogemuse, võimaldades koolinoortel omandada tarkust ülikooli professori juhendamisel.»

Õppija saab valida nelja erineva suuna vahel, milles süvendatult teadmisi omandada. Lasteülikooli lemmikloomakool toimub Tallinnas, õppetöö on seal nii eesti kui ka vene keeles ning seda viiakse läbi koostöös Tallinna loomaaiaga. Tartus saavad õppurid võtta osa tehnikakooli, looduskooli ja maamõõdukooli tegevustest. Õppetööd juhendavad Eesti Maaülikooli teadlased ja õppejõud. Õppepäevad on kavas kaks korda kuus.

Lisaks lasteülikoolile jätkub eelmistel aastatel menukaks kujunenud pereülikool, kuhu on oodatud lapsed koos vanemate ja vanavanematega. Uuel õppeaastal räägitakse pereülikoolis taimedest ja loomadest, hügieenist ja toiduainete tehnoloogiast, vanadest loodususkumustest ja internetiajastust, rääkis Kikkas.

Täpsem ajakava ja registreerimine: http://lasteylikool.emu.ee.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles