Leitsak võimutseb ka Tartus

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kristjan Teedema

Eile kell 10 oli Anne kanali juures rannamõnusid nautimas ligi sada inimest, kuid kell 12 juba kolme tuhande ringis. Veetemperatuur oli +26.

Tartu lennujaama ilmateenistuse meteoroloogi Irina Starovoitova sõnul oli eile kell 12 õhutemperatuur +28,8 kraadi ning õhtupoole tõusis see veel kaks kraadi ehk 30,5ni. Laupäeva õhtul kella 18 paiku tõusis temperatuur 30,5ni ja tuulekiirus oli kolm meetrit sekundis.

Starovoitova ütles, et täna lõuna paiku on oodata äikesevihma ning enne äikest tõuseb temperatuur paari kraadi võrra, 32-33 kraadini.

Reedel oli kõige kõrgem temperatuur 28,5 ja laupäeval oli juba 30,5.

Starovoitova sõnul laupäeval ja pühapäeval tuul ei tugevnenud ning sellepärast olid temperatuurid püsivamad.

Emajõe vabaujulas oli eile kell 12 õhutemperatuur 26 ja veetemperatuur 23 kraadi. Inimesi oli sel kellaajal sadakond.

Terviseameti kodulehekülje andmetel tähendab äärmuslik kuumus Eestis kõrgemat kui +25 kraadi ning selline temperatuur võib põhjustada kuumarabandust.

Viimase sümptomiteks on kõrge kehatemperatuur, üle 39 kraadi, higistamise peatumine, pulsisageduse kiirenemine, tuikav peavalu, peapööritus, iiveldus, meeltesegadus ja teadvusetus.

G4S pressiesindaja Esme Kassaku andmetel nädalavahetusel Tartu randades kuumarabanduse ohvreid ei olnud. Kassaku sõnul saavad inimesed kosutust lähedal olevatest veekogudest.

Kas teate?

Tartu kõige kõrgem

ja madalam temperatuur suvel

• +34,2 kraadi (2006)

• +3,1 kraadi (2009)

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles