Pirogovi kõrval algab hotelli ehitus

Jüri Saar
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pirogovi platsi kõrvale plaanitava hotelli kavand.
Pirogovi platsi kõrvale plaanitava hotelli kavand. Foto: Allianss Arhitektid

Kümmekond aastat ootamist ja ettevalmistusi Tartus, Ülikooli 14 hotelli ehituseks on jõudnud selleni, et algamas on vundamendi rajamine ja vana majaosa taastamise ettevalmistamine.

Hotelli rajamise esimene etapp toob kaasa liiklustakistusi Ülikooli tänavas, vähemaks jääb parkimiskohti ja suletud on üks kõnnitee.

Toomemäe Kinnisvara juhataja Ain Tammvere selgituse järgi peaks esimene etapp lõpetatud saama detsembri keskpaigaks, misjärel selguvad järgmised tähtajad.

Kavas on ehitussüvendi kindlustamine Pirogovi platsi ja Ülikooli tänava poolses servas, kuna Toome poole on juba aastaid tagasi rajatud tugev ja kõrge betoonsein. Kindlustamist vajab ka naabermaja Ülikooli 12 poolne serv.

Töö hulgas on veel hotelli vundamendi rajamine, vana hoone juures näeb plaan ette mõningaid lammutustöid.

«Fassaad säilib, mõned osad tuleb võtta lahti ja restaureerida. Lisaks tuleb teisaldada ahjud, restaureerida kõik uksed-aknad. Tööd jätkub,» sõnas Tammvere.

Ehituse ajaks vajab samuti fassaad kindlustamist, et see ümber ei kukuks.

Neinar Selile kuuluv ettevõte alustas kõnealuses kohas hotelli kavandamist ammu, detailplaneering pärineb 2003. aastast, mil oli pangaga tehtud ka rahastamiskokkulepe. 2004. aastal algasid arheoloogilised päästekaevamised, mis vältasid mitu hooaega. Nii läks kava avada hotell 2005. aasta hansapäevadeks vastu taevast. Masu tõmbas omakorda pidurid peale.

Kaks aastat tagasi veebruaris selgus arhitektuurivõistlusel hotelli kavand.

Missugune hotell on plaanis ehitada? «Hotell, mis vastab neli pluss tärninõuetele, aga sellest võiks rääkida septembri teises pooles, kui teised asjad on selged. Kontseptsioon ja kõik asjad on valmis. Lahenduses mõned kohad vaatame üle. Seepärast on töö etappideks jagatud,» ütles Tammvere.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles