Vallikraavi kinnistu alghind kukkus

Aime Jõgi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vallikraavi 7/9 kinnistul asusid TÜ kliinikumi onkoloogia- ja hematoloogiakliiniku majad.
Vallikraavi 7/9 kinnistul asusid TÜ kliinikumi onkoloogia- ja hematoloogiakliiniku majad. Foto: Sille Annuk

Tartu Ülikooli Kliinikum on vähendanud Vallikraavi 7/9 kinnistust lahtisaamiseks selle alghinda peaaegu poole võrra ning kuulutanud välja uue, avaliku kirjaliku enampakkumise 23. augustil.


Tartu Vallikraavi 7/9 kinnistul asusid onkoloogia- ja hema­to­loogiakliiniku majad, mis pandi müüki juba mitu kuud enne seda, kui kliinik Vallikraavi tänavalt Maarjamõisa meditsiinilinnakusse kolima hakkas. Tollal oli alghind 7,8 miljonit krooni.

Kliinikumi avalikkussuhete juht Kristi Tael ütles, et aasta oli siis 2007 ning kinnisvaraturgu iseloomustasid praegusega võrreldes hoopis teised hinnad.

«Nüüd müüme seda kinnistut alghinnaga neli miljonit krooni,» täpsustas ta.

Tartu Ülikooli Kliinikumi juhatuse liige Malle Keis märkis, et Vallikraavi tänaval müügis oleva kinnistu vastu on vahepeal huvi tuntud küll, kuid konkreetseks kellegi plaanid läinud ei ole.

Kliinikum tahab Vallikraavi tänaval vabaneda umbes 2000 ruutmeetri suurusest maatükist, millel asub kaks 1860. aastatel ehitatud kivimaja, milles ühes oli onkoloogiapolikliinik ning teises kliiniku juhtide ja administratsiooni töökabinetid. Kokku on neis üldpinda ligi 700 ruutmeetrit.

Tänava teises servas paiknev onkoloogia- ja hemato­loogiakliiniku hoone ehk Vallikraavi 10 maja jääb kliinikumi kätte veel mõneks ajaks. Eelmisel aastal pandi sinna uus lineaarkiirendi ning seal on ka väike statsionaarne osakond kiiritusravi patsientidele.

Vallikraavi 10 majast kolitakse Maarjamõisa meditsiinilinnakusse pärast järgmise ehitusjärgu valmimist.

Tartu Ülikooli Kliinikumil rohkem kinnistuid müügis ei ole.

Küll aga ostis kliinikum eelmisel nädalal Tartu Ülikoolilt Maarjamõisas Lunini 16 kinnistu. See maatükk on umbes 1,2 hektari suurune ja asus siiluna kliinikumile kuuluvate kinnistute vahel. «Nüüd on meil võimalik jätkata Maarjamõisa meditsiinilinnaku kompleksset arendamist,» lisas kliinikumi juhatuse esimees Urmas Siigur. «Maatükk maksis 4,8 miljonit krooni.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles