Noore tšellisti edutee jätkub

Raimu Hanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Indrek Leivategija
Indrek Leivategija Foto: TPM

Oma õpinguid Elleri koolis Tartus viieaastasena alustanud ja aastal 2005 Reet Metsa käe all lõpetanud tšellist Indrek Leivategija (23, pildil) võitis Itaalias rahvusvahelisel kammermuusikakonkursil Salieri-Zinetti esimese preemia. Ta mängis duos koos vene pianisti Tatiana Chernichkaga.


Leivategija õpib praegu Müncheni Teatri- ja Muusikaakadeemias meie mõistes magistrantuuris ning töötab Baieri Raadio orkestris. Cher­nichka on lõpetanud samas akadeemias Elisso Wirssaladze klaveriklassi. Duona mängisid nad esimest korda veebruaris 2009, tihedam koostöö on käinud neli-viis kuud.

Mitmevoorulise konkursi CD-voorus võistles 62, esimeses voorus 36, teises 14 ja lõppvoorus 6 ansamblit. Duo kavas olid Chopini, Debussy, Šostakovitši, Beethoveni ning Britteni sonaadid tšellole ja klaverile.

Esikoht tõi lisaks rahalisele preemiale võimaluse anda Itaalia agentuuride korraldusel viis kontserti Euroopas. Leivategija sõnul ei ole esinemiskohad veel kokku lepitud, ent ta arvas, et need on Itaalias, Austrias ja Saksamaal.

Võite on kogenud noor tšellist varemgi, näiteks novembris 2006 Tallinnas konkursil Con Brio, kus ta mängis keelpillikvartetis TetrArchi.

Kodumaale naaseb Indrek Leivategija juulikuu teises pooles. 25. juulil ootab teda ees esinemine solistina Haapsalus, 3. augustil aga Kuressaares trio koosseisus.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles