Korruptsioonikahtlusega riigikogu liige endal süüd ei näe

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Urbo Vaarmann
Urbo Vaarmann Foto: Margus Ansu / Postimees

Korruptsioonis süüdistatuna veebruaris Tartus kohtu ette astuv riigikogu keskerakondlasest liige Urbo Vaarmann endal süüd ei näe.

«Käimasolevat kohtuasja ei pea vajalikuks pikalt kommenteerida, las prokuratuur ja kohus teevad rahus oma tööd. Ütlen aga, et olen järginud Eesti Vabariigi seaduseid ning endal süüd ei näe,» rääkis Vaarmann BNSile.

«Mis puudutab minu riigikogu liikmeks olekut, siis tuletan meelde, et näiteks endine keskkonnaminister ja praegune riigikogu Reformierakonna fraktsiooni esimees Jaanus Tamkivi oli sarnases olukorras, kus pooleli oli kohtuprotsess ajal, mil ta tuli riigikogu liikmeks,» lisas Vaarmann.

Samas jättis ta vastamata BNSi küsimusele, kuidas ta kavatseb ühildada töö riigikogus ja kohustuse kohtuistungitel osaleda.

Politsei pidas tunamullu mai keskel Vaarmanni kuriteos kahtlustatavana kaheks ööpäevaks kinni. Vaarmann sai esialgu kahtlustuse pistisega seotud kuriteos ning soodustuskelmuses. Kohtueelse uurimise lõppedes sai Vaarmann süüdistuse korduvas pistise andmises ning pettuse teel soodustuse saamises või soodustuse mitte-eesmärgipärases kasutamises.

Juriidilise isikuna tuleb koos Vaarmanniga kohtu etta astuda OÜ-l Puhkepesa, mis sai Vaarmanniga sarnased süüdistused juriidilise isikuna. Lisaks süüdistab prokuratuur OÜd Avicia juriidilise isikuna toime pandud soodustuskelmuses, Olegi eraisikuna toime pandud soodustuskelmuses ja Üllet korduvas pistise võtmises.

Tunamullu kevadel märkis prokuratuur, et uurimise andmeil olid kuriteod toime pandud ajavahemikul alates 2010. aasta teisest poolest kuni tunamullu suveni ning korruptsioon oli seotud uurimisaluse isiku tegevusega Tartu linnavolikogu arengu- ja planeerimiskomisjoni töös.

Samuti kahtlustati tunamullu suvel Vaarmanni selles, et ta taotles pettuse teel abikaasale kuuluva äriühingu nimel põllumajanduse registrite ja informatsiooni ametilt (PRIA) rahalist toetust summas ligi 300 000 eurot. Uurimise andmeil on taotletud summa välja makstud osaliselt.

Uurimise alla sattumise järel peatas Vaarmann oma volitused Tartu linnavolikogus, kuid taastas need peagi. Hiljem sai ta Aadu Musta asendusliikmena riigikogusse.

Copy
Tagasi üles