Tartumaa kultuuripärl hoidub mossitamisest

Raimu Hanson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Astrid Hallik on Tartumaa kultuuripärl 2013.
Astrid Hallik on Tartumaa kultuuripärl 2013. Foto: Kristjan Teedema

Alatskivi lossi kogunes täna enam kui poolsada tublimat kultuuritöötajat tänuüritusele, mille tähtsaim osa oli aunimetuse Tartumaa kultuuripärl 2013 teatavakstegemine. Selle tiitli pälvis Tartumaa rahvakultuurikeskuse maakondlik spetsialist ja Tartu maavalitsuse kultuuri peaspetsialist Astrid Hallik.

Võnnu kultuurimaja direktori Marju Marga sõnul on uusim kultuuripärl selline kolleeg, kes oskab anda heatahtlikult abi ja nõu ning teha ka kriitikat nõnda, et tegijale jääb alles tema eneseväärikus ja tuju viljakalt edasi tegutseda.

Maavalitsuses jagab kahe lapse ema Astrid Hallik tuba Eesti Kultuurkapitali Tartumaa ekspertgrupi kontaktisiku Suire Ratassepaga.

«Tänavune kultuuripärl on nii mitmekülgne ja tegus, et olen ikka imetlenud ja imestanud, kuidas ta ometi pere kõrvalt seda kõike teha jõuab ja on alati rõõmsameelne,» ütles Ratassepp. «Ma ei ole näinud tema mossis nägu ega kuulnud tema suust paha sõna mõne kultuuriinimese tegemata töö pärast, ta lihtsalt teeb ise ära, kui vaja.»

Maavalitsuse teatel on Astrid Hallik aastal 1992 lõpetanud Tartu Õpetajate Seminari algklasside õpetaja kutsega ning 2001 Tallinna Ülikooli kultuuriteaduskonna kultuurinõuniku ja näitejuhi erialal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles