TÜ teadlased aitavad ehitusvahtude tootjat

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tootmine Krimelte tehases
Tootmine Krimelte tehases Foto: Ergo Kuld/Postimees.

Täna allkirjastavad Tartu ülikooli rektor professor Volli Kalm ja Krimelte tegevdirektor Alar Salum lepingu, mille eesmärk on tõhustada vastastikust koostööd polümeeride keemia valdkonna teadus- ja arendustegevuses, sh uuel tehnoloogial põhinevate toodete arendamises.

TÜ ja Krimelte koostööleping näeb ette aktiivset kommunikatsiooni ülikooli teadlaste ja Krimelte arendajate vahel. Krimelte informeerib ülikooli tööstusharu uutest rakenduslikest suundadest ja lahendamist vajavatest tehnoloogilistest probleemidest. Lähtuvalt probleemipüstitusest korraldab ülikool Krimelte kasutatava tooraine ja materjalide ning valmistoodete uuringuid. Näiteks arendatakse üheskoos täiteainete pinna keemilist modifitseerimist.

Ühise teadus- arenduskoostöö tulemusel saab poolte kokkuleppel Krimeltest üliõpilaste kraadiõppe- või praktikabaas.

Krimelte on Eesti kapitalil põhinev ehitusvahtude ja hermeetikute tootja, mille pidevalt laienev ekspordipiirkond hõlmab ligi 50 riiki. Krimelte üheksa riigi kaubamärke, müügi- ja tootmisettevõtteid koondab katusbränd Wolf Group. Wolf Groupi tooteid turustatakse tootemarkide Penosil ja Tempsi all.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles