Ilmus raamat liivi kirjakeelest

Raimu Hanson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Liivi kirjakeele» kõrval tuli eile raamatukogus esitlusele mitu keeleteaduslikku kogumikku, aga ka aastaraamat ja õpik gümnaasiumile.
«Liivi kirjakeele» kõrval tuli eile raamatukogus esitlusele mitu keeleteaduslikku kogumikku, aga ka aastaraamat ja õpik gümnaasiumile. Foto: Margus Ansu

Valt Ernštreit esitles eile Tartu ülikooli eesti ja üldkeeleteaduse instituudi raamatukogus oma teost «Liivi kirjakeel». See tutvustab liivi kirjakeele kujunemislugu, käsitledes kõiki teadaolevaid liivi kirjakeele allikaid alates 19. sajandil valminud trükistest kuni tänapäevani.

Ülikooli kirjastuse üllitatud 231-leheküljeline raamat avab liivi kirjakeele kujunemisloo sünnist kuni täiskasvanuks saamiseni ning annab ühtlasi ülevaate liivi kultuuri arengust.

Aastal 2012 pälvis autor selle raamatu lätikeelse, 2011. aastal ilmunud väljaande eest hõimurahvaste programmi rahvusteaduste auhinna uurali rahvaste alase teadustöö eest.

Jõulude eel trükitud eestikeelsesse väljaandesse on lisatud ka andmeid vahepeal ilmunud uuemaist liivikeelseist teoseist. Seni värskeimad neist on kaks eelmisel aastal ilmunud luulekogu, milles on salatsiliivikeelseid värsse.

«Liivi kirjakeele» kõrval tuli eile raamatukogus esitlusele mitu keeleteaduslikku kogumikku, aga ka aastaraamat ja õpik gümnaasiumile. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles