Tartusse tuleb poolteist tuhat sportivat tudengit

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eile hommikul käisid maaülikooli vana peahoone ees SELLi üliõpilasmängude toitlustusala ehitustööd. Piirdeaeda vedasid paika vabatahtlikud Pavel Vesjolkin (vasakul) ja Ago Ütt-Ütti.
Eile hommikul käisid maaülikooli vana peahoone ees SELLi üliõpilasmängude toitlustusala ehitustööd. Piirdeaeda vedasid paika vabatahtlikud Pavel Vesjolkin (vasakul) ja Ago Ütt-Ütti. Foto: Margus Ansu

«Osa inimesi läks nüüd eksamile ja tuleb hiljem tagasi,» jõudis maaülikooli spordiklubi spordijuht Tauri Tilk kiirelt edasi anda, kui tema telefon uuesti helises ja torusse tuli järjest mis-kust-kuhu-juhiseid jagada.


Maaülikooli vana peahoone juures käis eile kibekiire askeldamine. Vabatahtlikud rajasid majutuskeskuse juurde aiaga piiratud toitlustusala.

«1500 inimest tahab süüa ja 500 majutuda,» andis ehitustööde vajalikkusele hinnangu SELLi üliõpilasspordimängude projektijuht Marti Soosaar, «ja meil tekkis kahtlane mõte, et igaks juhuks peaks seda territooriumi natuke piirama, et võõrad siia ei pääseks.»

Kõrgeim tase judos

21.–23. maini osalevad 15 riigi ja ligi 70 ülikooli sportlased Tartus peetavatel XXVI SELLi üliõpilasmängudel. «Ma arvan, et tegu on täitsa arvestatava suurusega üritusega Tartus,» sõnas Soosaar, «on ju ainuüksi välismaalt tulemas 1000 sportlast.»  

Enim osalejaid on pallimängualadel ja kergejõustikus, ka judos on üle saja võistleja.
Kõige kõrgem tase on judos, kus meeste arvestuses on suur osa võistlejaid meistritiitliga, sealhulgas tuleb kohale Euroopa ja maailmameistreid.

Korvpallis jookseb Vytautas Magnuse Ülikooli eest platsile Kaunase Žalgirise ja Eesti koondise mängija Siim-Sander Vene, TTÜ rivistuses Kristjan Makke ja Kristo Orula, Tallinna Ülikooli võistkonnas Reimo Tamm ja Kaido Saks.

Jalgpallis teeb kaasa Urmas Rooba, kergejõustikus teiste seas ka Anna Iljuštšenko, Märt Israel, Roman Fosti, Raigo Toompuu ja Mihkel Kukk.

Eesti, Läti, Leedu ja Soome sportlastele pakuvad konkurentsi atleedid Saksamaalt, Prantsusmaalt, Venemaalt, Ukrainast, Tšehhist, Põhjamaadest ja mujalt. Teisi kontinente esindavad Hiina ülikoolid.

Võisteldakse kergejõustikus, jalgpallis, korvpallis, saalihokis, lauatennises, võrkpallis, males, maadluses, judos, jõutõstmises ja ujumises.

Enim delegatsioone tuleb Eestist, kust osaleb 15 kõrgkooli, Leedust tuleb 13 kõrgkooli. Kõige arvukama esinduse paneb välja Tartu Ülikool 170 sportlasega.

Võistlused peetakse Tartu Ülikooli spordihoones, Eesti Maaülikooli spordihoones, A. Le Coqi spordihoones, Tartu Ülikooli staadionil, Annelinna kunstmuruväljakul, Aura veekeskuses, Turu tänava spordihoones ning haridus- ja teadusministeeriumi saalis.

Võistluspäevad algavad reedel, laupäeval ja pühapäeval kell kaheksa hommikul. Pallimängude finaalid on pühapäeval maaülikooli ja Tartu Ülikooli spordihoonetes ning Annelinna kunstmuruväljakul.

Sadakond vabatahtlikku

Mängudel teeb tööd 140 vabatahtlikku, kes aitavad võistlusi läbi viia ning osutavad abi sportlasdelegatsioonidele.

Käima pannakse SELLi mängude eribussiliinid, ööklubides leiab aset meelelahutusprogramm. Mängude ajal toimub Tartus Balti- ja Põhjamaade üliõpilasspordiliitude seminar, kus arutatakse koostööd.

Mängude ajaks jääb EMÜ peahoones lahti spordimuuseumi koostatud näitus «Eesti üliõpilassport muutuvas ajas», mis tutvustab üliõpilassporti läbi kolme sajandi, SELLi mänge ning Eesti Akadeemilise Spordiliidu tegevust.

Pühapäeval saab mängude lõppüritusena Tartu raeplatsil stardi lustakas sportlik üritus Tartu tudengijooks. Registreeruda saab tudengijooksule SELLi mängude kodulehel.

SELLi mängude rongkäik algab reedel, 21. mail kell 19.30 maaülikooli vana peahoone juurest, avamistseremoonia Tartu laululaval on kell 20.30.

XXVI SELLi üliõpilas-spordimängud

• 21.–23. maini Tartus.

• Mängud algavad reedel kell 19.30 rongkäiguga EMÜ vana peahoone eest.

• Osaleb enam kui 1600 üliõpilast 15 riigist ja 70 ülikoolist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles