Tartu raekojas asutati Jaan Tõnissoni Selts

Raimu Hanson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
MTÜ Jaan Tõnissoni Seltsi asutamine, mille juhatuse esimeheks valiti Krista Aru.
MTÜ Jaan Tõnissoni Seltsi asutamine, mille juhatuse esimeheks valiti Krista Aru. Foto: Kristjan Teedema

Jaan Tõnissoni 145. sünniaastapäeva konverentsi kuulajad ja esinejad, kes täitsid täna Tartu raekoja saali, asutasid pärast viimast ettekannet mittetulundusühingu Jaan Tõnissoni Selts.


Esialgse põhikirja kohaselt ühendab selts Jaan Tõnissoni elu ja tegevuse uurimisest ja tutvustamisest ning tema ideede nüüdisaegsest rakendamisest huvitatud inimesi, kes on Jaan Tõnissoni vaimus valmis tegutsema ühiskonna ja rahva hea käekäigu ja tuleviku nimel.

Seltsi juhatuse esimeheks valisid seltsi asutajaliikmed samal konverentsil ettekande ««Ma olen Tartu poolt… »: Jaan Tõnisson ja Tartu» pidanud Krista Aru.

Tartu linnavalitsuse korraldatud konverentsil esinesid ajakirja Akadeemia peatoimetaja Toomas Kiho juhtimisel ja pärast Tartu linnapea Urmas Kruuse sissejuhatust lisaks Krista Arule eestikeelse ettekandega Soome välisminister Erkki Tuomioja ning õpetlased Tiit Rosenberg, Loone Ots, Indrek Paavle ja Toomas Hiio.

Konverentsile eelnes hommikul mälestustseremoonia Jaan Tõnissoni ausamba juures Postimehe toimetuse ees Tartus Gildi tänaval.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles