Naistekliinik saab uued vererõhuaparaadid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Novembri kahel viimasel nädalal aset leidnud TÜ kliinikumi lastefondi ja raadiojaama Ring FM ühiskampaaniat saatis edu: tänu headele inimestele saab kliinikumi naistekliinikule soetada vähemalt neli digitaalset vererõhuaparaati.

Oma panuse naistekliinikusse aparaatide soetamiseks said soovijad anda, kui helistasid 18. kuni 30. novembrini annetusnumbritele. Nii koguti 475 eurot.

Ring FMi kvaliteedi-projektijuhi Brit Mesipuu sõnul on raadiojaam varemgi heategevuses osalenud, kuid kampaaniat lastefondiga tehti esimest korda.

Naistekliiniku ämmaemand Aira Aleksejeva selgitas, et vererõhu mõõtmine raseduse ajal ämmaemanda või arsti vastuvõttude käigus on väga tähtis, sest vererõhu tõus võib põhjustada enneaegset sünnitust, ning eeskätt just normist kõrgema vererõhuga rasedad on teravdatud tähelepanu all.

«Annetuste toel soetatavad digitaalsed vererõhuaparaadid hõlbustavad vererõhu jälgimist ja on patsiendile mugavad. Lisaks vererõhule mõõdab aparaat ka patsiendil pulssi,» rääkis ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles