Rocki saatus eurosarjas selgub Rootsis

Jaan Olmaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kodus alistas Rock Södertälje meeskonna 99:65 (pildil Vincent Simpson).
Kodus alistas Rock Södertälje meeskonna 99:65 (pildil Vincent Simpson). Foto: Margus Ansu / Postimees

TÜ/Rocki korvpallimeeskond peab Rootsis selle hooaja ühe olulisima mängu, kui EuroChallenge'i sarjas kohtutakse Södertälje Kingsi meeskonnaga.

Kuigi Rock võitis Södertäljet kuu aega tagasi kodusaalis lausa 34 punktiga, ei maksa abitreener Toomas Kandimaa sõnul sellest järeldada, et kahe meeskonna jõud ongi nii erinevad.

«Me tegime väga hea mängu ja meil oli ka kodusaali eelis, aga see kohtumine, mis Tartus oli, ei näidanud nende tõelist taset,» ütles Kandimaa täna enne äralendu Tartu Postimehele. «Kui me mängiks uuesti kodus, siis ma ei muretseks väga. Aga kuna mäng on väljas ja sellest sõltub edasipääs, siis nad tulevad teise hingamisega.»

Kaks võtmemängijat

Södertälje meeskond näitas oma tugevust juba möödunud nädalal, kui kolme punktiga võideti kodus alagrupi liider Ventspils. Kandimaa sõnul said lätlastele saatuslikuks Rootsi meeskonna kiired ja teravad tagamängijad. «See võit tuli nende meeste individuaalsete oskuste pealt. Palju mängitakse kate kattest ja nad oskavad päris hästi leida ka oma pikad korvi alt üles,» selgitas Kandimaa.

Nii Kandimaa kui peatreener Gert Kullamäe nimetasid Södertälje võtmemängijaiks 181 sentimeetri pikkust ameeriklast John Robersoni ja kahemeetrist horvaati Toni Bizacat. Roberson suudeti Tartus üsna hästi kinni võtta, Bizaca vastu aga jäädi ka kodus hätta.

«Neile kahele tuleb meil erilist tähelepanu pöörata. Tartus oli meil palju õnne ja Roberson viskas lihtsatest kohtadest mööda, aga tegelikult on ta väga hea käega,» lausus Kullamäe, kelle hinnangul moodustab Roberson piltlikult öeldes poole Södertälje meeskonnast.

«Ta saab palju mänguminuteid ja veab mängu. Ta on ka ise resultatiivne ja leiab hästi teisi üles,» märkis Kullamäe. Ta nentis, et nii Tanel Kurbasel, Augustas Peciukeviciusel kui Marek Doroninil tuleb seetõttu tõsine tööpäev.

Kaitse otsustab

Kullamäe sõnul tulebki meeskonnal rabada eelkõige kaitses. «Skandinaavia meeskonnad on sellised, kus mängitakse hästi ründavat korvpalli ja neile meeldivad suureskoorilised mängud. Seetõttu peame just kaitses hakkama saama nende viskavate tagameestega,» lausus ta.

«Kui me laseme neil kodus peo püsti panna, siis läheb meil üliraskeks. Kodus mängivad nad kindlasti suure hasardiga,» ütles Kullamäe.

Kandimaa lisas, et homne kohtumine võib kujuneda ka suureks närvide mänguks. «Mõlemad teavad, mis on kaalul. Kes suudab paremini oma mängu mängida, see tuleb võitjana välja. Aga ma loodan väga, et nemad hakkavad väristama ning meil jätkub külma pead rohkem,» sõnas abitreener.

Rock lendas Rootsi üheteistkümne mehega. Maha jäi põlve raviv Joosep Toome, kaasa ei läinud ka Saimon Sutt. Täna õhtul tehakse Södertälje kodusaalis esimene visketrenn ning homme hommikul tehakse teine.

Rockile tagaks alagrupivõidu ja ühtlasi edasipääsu vaid Södertälje alistamine. Kaotuse korral pääseks Rock edasi siis, kui Ventspils kaotaks homme Viini Zepterile.

Rocki mäng algab Eesti aja järgi kell 20. Tartu Postimees vahendab muljeid kohapealt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles