Uus loodusmaja meelitas laadalisi

Elina Randoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elo Koidu (pildil) oli üks seltskonnast, kes tegi karamellõunu pulga otsas.
Elo Koidu (pildil) oli üks seltskonnast, kes tegi karamellõunu pulga otsas. Foto: Kristjan Teedema

Tartu loodusmaja neljal kilpkonnal on varsti lootust ujuda juba palju selgemas vees, sest heategevuslikul jõululaadal korjati nende basseini ventilatsioonisüsteemi ostmise toetuseks suur osa vajaminevast summast.

Loodusmaja direktor Signe Söömer rääkis, et uut süsteemi on vaja selleks, et vesi saaks paremini voolata ja vetikad ei vohaks. Kilbilisi endid ei pidavat vetikad küll segama, kuid nende elu ja tegevuse jälgimine on raskendatud.

Seepärast mõtlesidki loodusmaja lapsed välja midagi sellist, mida saaks ise teha ja laadal külalistele müüa. Eriti palju oli laudadel toidukraami. Näiteks Elo Koidu (pildil) oli üks seltskonnast, kes tegi karamellõunu pulga otsas. See Ameerikas populaarne maiustus maitses väga hästi ka Tartu lastele.

Jõululaata peeti juba ka eelmisel aastal. Kuna siis olid ruumid palju kitsamad, tehti seda kahel päeval ning külastajaid oli paarisaja ringis. Saadud rahaga toetati metsloomahaigla loomist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles