Tartu kaasava eelarve hääletamisel kogus enim e-hääli investeering Kultuurikvartalisse

Helen Mihelson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu raekoda
Tartu raekoda Foto: Margus Ansu

Sel nädalal toimunud Tartu kaasava eelarve hääletamisel anti kokku 2654 häält, sh 2372 elektroonilist ja 282 pabersedelil häält.

Elektroonilisel hääletamisel said kõige rohkem hääli idee nr 34 «Investeering Kultuurikvartali esitlustehnikasse» (635 häält), idee nr 20 «Lasteaedade mänguväljakute ühishange» (566 häält) ning idee nr nr 28 «Sportimisvõimaluste parandamine dendropargis» (271 häält).

Kokku saatsid linlased kaasava eelarve protsessi 158 ideed, hääletusele suunati 74 ideed, mille aluseks oli 99 linlastelt saadud ettepanekut.

Esimese omavalitsusena Eestis võttis Tartu linn 2014. aasta eelarve koostamisel kasutusele kaasava eelarve, mis tähendab linnaeelarve ühe osa jagamise usaldamist linlastele. Linlaste otsustada jääb 140 000 euro kasutamine, mis on üks protsent Tartu investeeringute eelarvest.

Lõplik hääletamistulemus selgub järgmise nädala jooksul pärast pabersedelite kontrollimist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles