Rocki uus leedulane jookseb Rapla vastu platsile

Jaan Olmaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
TÜ/Rocki uus leegionär leedulane Vilmantas Dilys tänasel Rocki treeningul.
TÜ/Rocki uus leegionär leedulane Vilmantas Dilys tänasel Rocki treeningul. Foto: Kristjan Teedema / Postimees

Uroš Lukovici asemele värvatud Nevežise mängija Vilmantas Dilys peab TÜ/Rocki korvpallimeeskonna särgis oma debüütmängu juba täna õhtul Rapla vastu. Kohtumisest jääb aga eemale kukkumisest taastuv Marek Doronin.

Vasakukäeline ja 208-sentimeetri pikkune Dilys jõudis enne oma esimest etteastet teha Rockiga kaks treeningut. Enne tänast kohtumist Raplaga lausus meeskonna peatreener Gert Kullamäe, et ei julge veel öelda, kas on tehtud hea valik, kuid lootis, et mehest on palju abi.

«Ta on täiesti erinev mängija sellest, kes meil oli. Lukovic oli selgelt korvialune mängija. Dilys on hoopis kiirem ja ka väljast ohtlik mängija,» lausus Kullamäe ning pakkus, et mängijatüübilt on Dilys võrreldav Janar Taltsiga. 

Peale tänahommikust trenni rääkis Dilys Tartu Postimehele, et vahetas klubi, kuna sai Tartust parema lepingu. «Nad tegid mulle hea pakkumise. See on hea meeskond, mängib ka FIBA EuroChallenge'i sarjas,» ütles leedulane ning ei soovinud kommenteerida väidet, nagu oleks Nevežise klubil olnud finantsprobleemid.

Tartu meeskonnaga tahab Dilys võita kõik liigad, kus osaletakse. Sealhulgas ka FIBA EuroChallenge'i sari. «Ma ei tea klubile seatud eesmärke, aga mina tahan võita kõiki liigasid. Selleks me ju mängime, et võita. Keegi ei taha olla kolmandal või viiendal kohal,» lausus Dilys.

Dilyse tugevaimaks küljeks võib nimetada mitmekülgsust. «Ma olen võitleja ja tahan võita. Püüan selleks teha kõik, mis suudan. Mulle meeldib visata, võin mängida erinevatel positsioonidel. Mul pole ühte tugevat või lemmik asja. See ongi minu tugevaim külg,» rääkis vasakukäeline mängija.

Tänasest mängust jääb aga kõrvale Marek Doronin, kes taastub möödunudreedesest kukkumisest kohtumises Prienaiga.  «Marek kukkus ristluu ja nimmeliigese peale ning sinna tekkis verevalum. Taastumine võib võtta umbes nädala, aga võib ka kiiremini või kauem minna,» ütles Rocki füsioterapeut Martin Vahimets.

Doronin ise pakkus, et reedeseks mänguks Rakverega on ta juba platsil tagasi. «Käisin mängujärgsel õhtul traumapunktis. Õnneks olid kõik luud terved, aga oli suuremat sorti põrutus,» lausus Doronin ja luges juhtunut õnnelikuks õnnetuseks. «Jah, hetkel võib küll nii öelda, aga kui reedel traumas käisin, oli mast ikka nii maas.»

Pikemalt loe homsest Tartu Postimehest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles