Galerii: TÜ/Rock alistas lisaajal Prienai Rudupise

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tartu Ülikool/Rock pakkus reede õhtul koduväljakul korraliku etenduse kui suutis Leedu liigas hetkel teist kohta hoidva Prienai Tonybeti vastu mängides viimasel veerandajal 18-punktilisest kaotusseisust tagasi mängu võidelda. Tartlaste emotsioonid said sellega nii üles köetud, et lisaajal kallutati mäng enda kasuks.

Mängu skoor 81:79 tartlastele. Kohtumise efektse pealtpanekuga lõpetanud Janar Talts kogus 16 punkti, sama palju jäi ka Tanel Kurbase arvele, teatas TÜ akadeemiline spordiklubi.

Tasavägise avaveerandaja järel hakkasid külalised teise veerandaaj alguses eest libisema. TÜ/Rockil ei paistnud ühel hetkel enam õnnestuvat miski – pallid pudisesid näppude vahelt ning visked keerasid rõngast välja. Veerandaja teisel poolel tabas aga lühikese ajaga kaks kaugviset Gert Dorbek ning tasapisi hakati taas mängurütmi leidma.

Poolajaks oli kodumeeskond vähendanud vahe seitsmepunktiliseks seisul 31:38. Kodupubliku tegi murelikuks kindlasti ka see, et veerandaja viimasel minutil kukkus valusasti Marek Doronin, tegi haiget seljale ja enam mängu ei sekkunud.

Kümmekond sekundit enne poolajavilet oli pikali maas ka Janar Talts ning hoidis kinni oma suvel viga saanud põlvest. Riietusruumi sai Talts siiski omal jõul ning väikese ehmatuse järel jätkas õnneks ka mängu.

Kolmandal veerandajal alguses saadi vahe neljale punktile, ent siis võttis leedukatel mängu enda peale vanameister Gintaras Kadziulis. Tema korvid viisid Prienai taas kahekohalise vahega juhtima. Kolmanda veerandaja lõpuks särasid tablool Prienai edunumbrid 58:45.

Kurjakuulutavalt algas ka viimane neljandik ning kui TÜ/Rocki kaotusseis oli 48:66 olid ilmselt nii mõnedki juba selle mängu maha kandnud. Ent sel nädalal juba võidurõõmu maitsnud tartlased ei jätnud jonni ning Tanel Kurbase korv pani aluse 10:0 spurdile, millega leedukate enesekindlus lõi kõikuma.

Lukauskise kolmene andis neile küll pisut hingamisruumi, ent TÜ/Rock jätkas uue hooga surumist. Peciukeviciuse ja Taltsi vabavisked, korv Kurbaselt ja lõpuks Peciukeviciuse kaugvise tõid TÜ/Rocki kolme punkti kaugusele seisul 66:69.

Teravuse ja täpsete vabavisetega jõuti viigini ning taas oli noor leedukas see, kes TÜ/Rocki seisul 70:69 ette viis. Viimastel minutitel hoidis initsiatiivi juba Tartu meeskond ning ainult Kadziulise külmavereline tegutsemine kolm sekundit enne normaalaja lõppu viis mängu lisaajale seisul 71:71.

Lisaajal hoidsid tartlased eduseisu kuni selle hooaja esimese BBLi mängu teinud Mindaugas Lukauskise kaugvise viis Prienai 6:75 ette. Vabavisked Taltsilt viisid Tartu omakorda ette ning publiku toetusel teenis ja tabas vabavisked ka Tanel Kurbas.

13 sekundit enne mängu lõppu tõi Lukauskise kuues kaugvise tabloole taas viiginumbrid, aga viimasel rünnakul lahendasid Peciukevicius ja Talts kate-kattest rünnaku nii, et Taltsil jäi üle mäng pealtpanekuga ära võita. Seda mees ka tegi ja TÜ/Rockil oli BBLi kolmas ja eriti magus võit käes numbritega 81:79.

Janar Talts ja Tanel Kurbas kogusid võrdselt 16 punkti ja vastavalt kuus ning kaheksa lauapalli. Augustas Peciukevicius viskas 15 punkti, võttis kuus lauapalli ja andis kuus korvisöötu.

Kuus kaugviset tabanud Mindaugas Lukauskis oli Prienai parim 22 punktiga. Gintaras Kadziulis lisas 16, Arturas Valeika 12 ja Vaidas Cepukaitis 10 punkti. Valeika oli ka meeskonna parim lauavõitleja üheksa lauapalliga.

TÜ/Rockil on nüüd Balti liigas kirjas kolm võitu ja kolm kaotust ning sellega hoitakse  alagrupis kolmandat kohta.

Järgmise mängu peab TÜ/Rock teisipäeval kui Alexela KML raames võõrustatakse TYCO Raplat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles