Andres Ottender: põhjus oli Lukovici mittesulandumine keskkonda

Jaan Olmaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti meistrivõistlustel korvpallis kohtusid TÜ/Rock ja Tallinna Kalev. Mängu võitis Rock tulemusega 60:40 (pildil Uros Lukovic).
Eesti meistrivõistlustel korvpallis kohtusid TÜ/Rock ja Tallinna Kalev. Mängu võitis Rock tulemusega 60:40 (pildil Uros Lukovic). Foto: Margus Ansu / Postimees

TÜ/Rock saatis tänase tähtsa euromängu eel ootamatult koju serblasest keskmängija Uroš Lukovici, kuna korvpallur ei kohanenud meeskonnaga ning vajakajäämisi oli ka suhtumises.

TÜ akadeemilise spordiklubi korvpallidivisjoni juht Andres Otten­der, millal Uroš Luko­vici lahkumine otsustati?

Täna (eile – toim) hommikul. Seni andsime mehele mõtlemisaega ja ...

Kas otsus sõltus vaid sellest, mida mees hommikul ütleb?

See ei olnudki niivõrd otsus, et keegi lasi kellegi lahti, vaid pigem kokkulepe.

Lukovic soovis ise ära minna?

Jah.

Millega peatreener seda teile põhjendas?

Ta ütles, et see teema on olnud sellest saadik õhus, kui tulid välja puudujäägid, mida me eeldasime, et ei ole. Mees ei vastanud päris ootustele.

Pärast seda on peatreeneril olnud temaga jutuajamisi ja kuna asi ei paranenud, siis nii tema kui ka meie leidsime, et pole mõtet enam venitada ja las need teed minna lahku.

Kas selline otsus oli õige enne väga olulist euromängu?

Eks me ikka arvame, et oli. Muidu me poleks sellist käiku teinud. Me oleks ju võinud ka rõhuda lepingule ja öelda, et sa ei lähe kuhugi, aga arvestades asja sisulist poolt ...

Korvpalli saab mängida hästi siis, kui sa tahad seda selles situatsioonis ja võistkonnas teha. Pole ju mõtet meest jõuga kinni hoida.

Pressiteates ütlete, et mees ei sulandunud meeskonda, aga pole ühtegi vihjet, et tema oskused ja panus poleks vastanud Rocki ootustele.

Pressiteade ongi napisõnaline ja seal on muidki argumente kirja panemata. Kõige suurem põhjus on välja toodud ja see oligi mehe mittesulandumine keskkonda.

Milles Lukovici probleemid veel väljendusid?

Milleski. Arvestades mehe potentsiaali ja võimekust ning pannes teiselt poolt kaalukausile soovi seda potentsiaali realiseerida siin meeskonnas nüüd ja kohe, siis see oligi nende jutuajamiste ajendiks. Tõenäoliselt leidis tema lõpuks ka, et ta polegi huvitatud pingutamisest nii, nagu meie ootame.

Mehe puudused tulid tegelikult kohe välja, miks selle otsusega nii kaua oodati?

Meeskondlikus mängus on paljud puudused sellised, mis paranevad ajaga. Sellest olid ajendatud ka jutuajamised peatreeneri ja mängija vahel. Oli lootus, et asjad paranevad.

Tihti ongi nii, et mängijal on korralik statistika ja tema kohta on tehtud hea taustauuring, aga kohale tulles selgub, et ta ei sobi võistkonda.

Mitte oma mänguoskuste poolest, vaid näiteks ta ei saa läbi meeskonnakaaslastega või staaritseb. Või vastupidi, ta on selliste loomuomadustega, et ta ei taha võtta enda peale mängu või domineerida otsustavatel hetkedel.

Üks on sotsiaalne ja teine mänguline pool. Kui oleme otsinud mängijat, kes mängiks selg korvi poole, aga selgub, et ta eelistab hoopis mängida nägu korvi poole. Või ei mängi kaitses nii, et me saaks teda oma kaitseformatsiooni sulandada. Sellised asjad tulevad tihti välja alles siis, kui mängija on kohal ja siis pole ju õige hakata kohe paugutama lepingute lõpetamisega, vaid rääkida.

Lukovici siinsed statistilised näitajad on ju olnud head?

Jah, aga ju siis muu osa on see, mis ajendas meie poolt seda lahkumist soovima. Meil oleks ju olnud võimalik veel oodata, aga kui mees ise ei ole enda arendamisest huvitatud, siis on seda raske teha.

Kas rahaliselt oleks klubile olnud kahjulikum, kui ta oleks veel ühe mängu mänginud?

Ma ei oska täpselt öelda. Finantsiliselt on veel kokku leppimata, millise punkti alusel ta siit ära läheb.

Kas teil on juba Lukovici asemele uusi kandidaate?

On.

Mis ajaks loodate kedagi palgata?

Mida varem, seda parem. Sõltub ka sellest, kust mehed tulevad.

Kas on võimalus, et ta jõuaks juba teisipäevaseks mänguks?

Pigem mitte.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles