Tartumaa meenevõistluse võitis taas Aili Palm

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Heade ideede koda» (Aili Palm).
«Heade ideede koda» (Aili Palm). Foto: SCANPIX

Tartumaa meenevõistluse võidutöö tegi taas kunstnik Aili Palm, kes pälvis esikoha ka viis aastat tagasi. Toona valiti võidutööks Tartumaa õnnenööp, seekord valmistas autor kupuga kausi.

Võistlusele laekus kaheteistkümnelt autorilt kakskümmend tööd, mida hindas maavanema moodustatud žürii. Hindajateks olid turismi, rahvakultuuri ja majandusarenduse spetsialistid. Hindamiskriteeriumid olid töö seotus Tartumaaga, välimus, omapära, praktilisus ja hind.

Kui punktid kokku löödi, selgus, et esikoha pälvis Aili Palmi võistlustöö «Heade ideede koda»: kasevineerist karbis «kupuga kausid» ehk kupuliuad, mille eeskuju on pärit Eesti Rahva Muuseumi kogudest Kodavere kihelkonna vanavara hulgast. Žürii märkis ära võistlustöö ja pakendi läbimõeldud ja lõpuni viidud viimistlust.

Teise koha sai keraamik Lea Rahusoo kruusikomplekt «Neli ühes»: neli omapärase kujuga keraamilist kruusi motiividega Alatskivilt, Kambjast, Võnnust ja Tartust. Hindajad tunnustasid kunstniku isikupärast käekirja ning asjaolu, et kruuse saab kasutada nii üksikult kui komplektina.

Kolmandale kohale tulid võrdse tulemusega kaks võistlustööd: Inga Manderi klaas-ehete komplekt «Tartumaa triibud» ning Helina Tilga maalitud lusikahoidja märgusõnaga «Lusikas». Mõlema töö puhul peeti esile tõstmise vääriliseks muu hulgas soodsat hinda ning väikesi mõõtmeid, mis teeb meene atraktiivseks ka piiratud kohvriruumi ja eelarvega turistile.

Žürii eriauhinna lapsesõbralikkuse eest pälvis OÜ Vippa valmistatud arendav punumismäng «Jõgede ema».

Võistluse auhinnafond oli 1800 eurot, millest esikoht sai 900 eurot, teine 600 eurot ja kolmas koht 300 eurot. Soetatud meeneid kasutab Tartu maavalitsus maakonna tutvustamisel ja reklaamimisel Tartumaa külalistele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles