Isadepäeval püütakse kala ja meisterdatakse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õngekork.
Õngekork. Foto: Margus Ansu / Postimees

Isasid oodatakse sel nädalavahetusel isadepäeva puhul koos lastega või päris üksi tegutsema, valida saab just endale meeldiva meelelahutuse.

Laupäeval, 9. novembril on Tartu linnamuuseumis Narva maantee 23 isadepäeva kontsert. «Romansis on meeste hing». Tasuta kontsert algab kell 19, romansse esitab Natalia Troshina.

Pühapäeval oodatakse isasid koos lastega Anne kanali äärde toredale pereüritusele, kus räägitakse kalamehejuttu ning peetakse isade ja laste vahel maha spinninguga kalapüügi lahing.

Tegevus käib kanali ääres Turusilla lähedal, kogunemine on vetelpäästemaja juures. Isadepäeva üritusel osalejad saavad tutvuda harrastuspüügi reeglitega, kalapüügivahendite ja -viisidega, veeohutusega ning kuulata kalateadlase juttu Eesti kalaliikidest.

Algajad saavad enne võistlust kell 10.30 teha läbi spinningupüügi kiirkursuse, püügiriistad tuleb siiski ise kaasa võtta. Täpse ajakava leiab internetist www.kalastusinfo.ee.

Kes kalapüügi vastu huvi ei tunne, võivad sammud seada Ahhaa keskusse, kus oodatakse lapsi koos isa või vanaisaga meisterdama midagi vahvat. Keskuses on kümmekond kohta, kus saab ehitada näiteks laavalampi, õhupallikitarri, linnumaja või elektrimootorit. Isadepäeva puhul on isade ostetud piletid odavamad.

Ka ülikooli ajaloomuuseum ootab pühapäeval isadepäeva hommikule meisterdama. Koos muuseumi meesperega tehakse tulnukamaske ja õhupallirakette, saab end lasta pildistada Marsi pinnal ja vaadata kosmosenäitust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles