Ninasarvikpõrnikas aitas Remo Savisaarel võita Euroopa loodusfoto võistluse

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Euroopa prestiižseimaal loodusfotokonkursil «GDT European Wildlife Photographer of the Year» võidu toonud foto ninasarvikpõrnikast.
Euroopa prestiižseimaal loodusfotokonkursil «GDT European Wildlife Photographer of the Year» võidu toonud foto ninasarvikpõrnikast. Foto: Remo Savisaar

Täna avalikustati Saksamaal Euroopa prestiižseima loodusfotokonkursi «GDT European Wildlife Photographer of the Year» tulemused ning kategoorias «muud loomad» sai esikoha Remo Savisaar.

Foto ise sündis 2011. aasta augustis, mil Savisaar läks päikeseloojangul metsa. «Tahtsin pildistada väiksemaid detaile ning loojang annab huvitava valguse,» rääkis Savisaar.

Ühel hetkel märkas ta lilli pildistades eemal puutüvel liikumist. «Olin ninasarvikpõrnikat näinud varem looduses vaid paaril korral,» lisas ta. Harvanähtav putukas pälvis piltniku kõrgendatud tähelepanu ning sündis seeria erinevast kaugustest tehtud fotosid. Kui lähivõtted tehtud, otsustas Savisaar pisut kaugeneda ning oodata, millal põrnikas jõuab valguse suhtes just õigesse punkti. Just selle foto ta fotofestivalile saatiski.

Konkurss on väga kõrgetasemeline ning seal osalevad kõik Euroopa tuntud loodusfotograafid. Varem on Savisaar jõudnud sellel festivalil küll finaali, kuid sealt edasi pole ta pääsenud. Sel korral oli aga õnne tublisti rohkem.

Võidust sai Savisaar ise teada juba maikuus, ent kuna tulemused olid esialgu rangelt salastatud, ei näidanud ka fotograaf oma rõõmu teistele välja. Nüüd võib ta saavutusest aga uhkusega rääkida.

Konkursil osales kokku üle 1000 fotograafi, kes saatsid enam kui 16500 pilti. Eestlastel läks sel korral väga hästi, sest lisaks Savisaarele said auhinna ka Mati Kose ja Sven Zacek.

Remo Savisaare võidufotot saab suuremalt vaadata tema Facebooki kontolt.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles