Isa ja poeg lähevad jalutama

Risto Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ülo Õuna skulptuur «Isa ja poeg» Tartus Küüni tänaval.
Ülo Õuna skulptuur «Isa ja poeg» Tartus Küüni tänaval. Foto: Sille Annuk

Mitte küll kaugele, sest oma koha leiab Isa ja poja skulptuur umbes 50 meetrit praegusest asukohast Riia tänava suunas. Esmaspäevast läheb remonti Tartu kesklinnas asuv Küüni tänav.


Tartu linn annab kesklinnas asuvale Küüni tänavale uue ilme ning kulutab selleks 8,3 miljonit krooni. Uuest nädalast algavate tööde käigus vahetatakse tänava Poe ja Riia vahelises lõigus välja ka teealused trassid.



Väljavahetamisele lähevad tänavaalune soojatrass ja sadeveetorustik. Lisaks täiendatakse elektrikaableid ning valgustussüsteeme, loetles linna pressiteade tehtavaid töid.



Sarnaselt mullu remonditud lõiguga saab seegi tänavalõik teekatteks punasest ja hallist betoonkivist sillutise. Tänav viiakse ühte tasapinda ning kaotatakse kõnnitee äärekivid.



«Selle teelõiguga saab uuendatud viimane osa meie vanalinna läbivast jalakäijate kiirest, mis ulatub Laiast tänavast Riia tänavani. Nii liigub Tartu kesklinn nõukogulikust linnaruumi kujundusest üha enam euroopalikus suunas,» rõõmustas abilinnapea Margus Hanson.



Eelmise aasta tööde jätkuna markeeritakse Poe tänava nurgale sillutisele linnamüür ja Kaubahoov, mis asus seal enne Teist maailmasõda. Tähistatakse sõjaeelne hoonestus ning tähtsamad hooned saavad spetsiaalsed markeeringud. Näiteks Riia tänava ääres 1935. aastal avatud ja sõjas hävinenud Apollo kino märgitakse metallplaadist tahvliga.



Kaubamaja väliparkla vähenenud pinnale on kavas paigaldada istumispingid ning rajada jalakäijate ala. Uueturu tänava ristile paigaldatakse kultuurisein ja selle vahetusse lähedusse markeeritakse siniste tuledega ka kunagine seal asunud jõeharu.



Poe ja Uueturu tänava vahel olevad puud saavad senise metallvõrestiku asemel munakivikatte. Tänavale paigaldatakse Aleksandri, Uueturu ja Kaubahoovi nime kujulised jalgrattahoidlad.



Vallikraavi tänava pikendusele tuleb avalik käimla ning selle paigaldamiseks kuulutab linn lähiajal välja hanke.



Ehitustööd kestavad septembri lõpuni, remondib OÜ Sahkar.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles