Lastefond pälvis pimedate liidu tunnustuse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eesti pimedate liit andis Tartu ülikooli kliinikumi lastefondile üle tunnustuse «Aasta tegu 2013». Tunnustus tuli joonisfilmile «Lotte ja kuukivi saladus» kirjeldustõlke valmistamise algatamise ja rahastamise eest.

Niisugust tunnustust anti välja teist korda. Sellega pärjatakse inimesi ja kollektiive, kes on andnud olulise panuse nägemispuudega inimeste elukvaliteedi tõstmisse ja ühiskonnas tuntuse suurendamisse. Eesti pimedate liidu juhatuse liikme Priit Kasepalu sõnul tehti see otsus nägemispuudega inimeste ettepanekute põhjal.

Populaarse animafilmi «Lotte ja kuukivi saladus» kirjeldustõlge jõudis tänu headele annetajatele ja suurtoetajale PÖFFi vaatajate ette 2012. aasta mais. Kirjeldustõlkes annab jutustaja dialoogide vahel edasi seda, mis on muidu tajutav vaid visuaalselt. Nii saavad filmielamusi nautida ka nägemispuudega inimesed.

Lastefondi tegevjuht Küllike Saar tõdeb, et Eestis ei ole kirjeldustõlgete tootmine veel eriti levinud, kuid kindlasti on vajadus ja nõudlus selliste filmide järele suur. TÜK lastefond jätkab projektiga ka edaspidi, juba on sõlmitud kirjeldustõlkja Krista Fatkiniga kokkulepe, et lähikuude jooksul valmivad lastefondi ja PÖFFi koostöös kirjeldustõlked joonisfilmidele «Ada ja Otto», «Lepatriinude jõulud» ja «Lotte reis Lõunamaale».

Nägemispuudega inimesed ja nende lähedased saavad «Lotte ja kuukivi saladuse» kirjeldustõlkega DVDd laenutada Eesti pimedate raamatukogust.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles