Piltuudis: Tartu võimukoalitsioon kohtus läbirääkimiste laua taga

Jüri Saar
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Reformierakond ja IRL alustasid Tartus võimaliku koalitsiooni lootuses läbirääkimisi.
Reformierakond ja IRL alustasid Tartus võimaliku koalitsiooni lootuses läbirääkimisi. Foto: Kristjan Teedema / Postimees

Täna hommikul kohtusid Tartu raekojas praeguse võimukoalitsiooni liikmed Reformierakond ja IRL, et alustada konsultatsioone võimuliidu jätkamiseks Tartus.

«Me esialgu konsulteerime, meie juhatus koguneb alles hiljem. Püüame olukorda kirjeldada ja püüda aru saada, mis on meie võimalused,» ütles Reformierakonna Tartu piirkonna esimees Urmas Kruuse. «Ametlikult hakatakse ettepanekuid tegema pärast seda, kui meie juhatus on koos istunud.»

«Praegu oli esimene kokkusaamine, et vaadata, mis on ühisosa ja mismoodi mõtted liiguvad, läbirääkimisi veel ei käi,» ütles IRLi esindaja Margus Tsahkna, keda erakond esitles valimistel kui Tartu linnapeakandidaati. «Võtame oma fraktsiooni kokku, vaatame, mismoodi mõtted liiguvad. Me oleme ka öelnud, et tahame vahetust, aga on loogiline, et me kohtume praeguse koalitsioonipartneriga, kes on valimistel saanud palju hääli.»

Tsahkna märkis lisaks, et volikogus on kujunenud väga huvitav seis - kõik on huvitatud kõigiga suhtlemisest ja väga avatud.

Tsahkna ja ka Reformierakonna esindaja Toomas Kapp märkisid, et kahel senisel võimupartneril oleks 49-liikmelises kahe peale volikogus vaid 26 kohta, mis on väga napp. «Praktika näitab, et inimesed käivad reisil ja inimestel on oma mõtted peas,» lausus Tsahkna.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles