Hõimupäevi jätkub ka novembrisse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

See nädal tõi Tartusse ja paljudesse teistesse Eesti paikadesse hõimupäevade puhul folklooriansambleid Venemaalt, Soomest ja Ungarist. Nad tulid publiku ette Fenno-Ugria asutuse kutsel kümnetel esinemistel.

Suurkontsert oli eile Tartu ülikooli aulas ning on täna Viljandi pärimusmuusika aidas ja homme Tallinnas Mustpeade majas.

Tipp saabub homme, sest 19. oktoober on alates 2011. aastast Eestis riiklik tähtpäev. Sel puhul saab Eesti Rahva Muuseumi näitusemajas kell 12–15 uurida perepäeval rahvapille ning meisterdada ja kaunistada (šamaani)trumme. Külla tuleb Mikk Sarv. Samal ajal on fuajees raamatulaat.

Oktoobri lõpuni saab vaadata samas hoones näitust «Soome-ugri muusikamaailm pildis», milles on välja pandud Stanislav Antipovi maalid.

Hõimupäevade järelüritusena saab 1. novembril kell 19 Tartu ülikooli ajaloo muuseumis Toomel kuulata piletiteta kontserti. Kammerkoor Collegium Musicale esitab Endrik Üksvärava dirigeerimisel Veljo Tormise tsükli «Unustatud rahvad». Fenno-Ugria asutuse teatel ei ole varem kogu tsüklit otsast lõpuni järjest ette kantud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles