Parimad kunded saabusid lennukiga

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eile hommikul maandus Ülenurme lennuväljal seal tavaliselt liikuvatest tiivulistest märksa suurem lennuk. Sellest väljus Norra kinnisvarafirma Selvaag Bolig 79 töötajat, kes tulid Oslost tutvuma ühe olulisima koostööpartneri, ASi Kodumajaga.

Firmalt Cityjet tšarterlennuks renditud 95 reisijakohaga lennuk British Aerospace 146 Avro RJ85 pole just suurim tiivuline, mis on Ülenurmel maandunud.

Mõni aeg tagasi saabus Moskvast Tartusse võimlemisvõistlusele Miss Valentine veel suurem lennuk, mille pardal olid kõigest kaks pisikest tüdrukut rõngastega ja nende treener, meenutas Tartu lennujaama juhataja Juhan-Johhen Ross.

Ainsana Tartu ja Helsingi vahet liinilende tegeva Flybe ATRi lennukid mahutavad 48 või 68 reisijat.

Meeleolukas ärikohtumine

Tšarterlendudega saabuvate ärimeeste lennumasinad on tavaliselt palju väiksemad, kinnitas Ross.

Lennujaamas võtsid saabujaid vastu Kodumaja juhatuse esimees Lembit Lump ja müügidirektor Andrus Leppik. Tartu Postimehe huvi tundmisest pisut üllatununa kinnitasid mehed, et Norrast kohale lennanud inimesed on nende ühe olulisima koostööpartneri Selvaag Boligi juhtkond ja töötajad.

«Nemad on kinnisvaraarendajad, kes rajavad kommunikatsioonid. Meie töö jääb vundamendist ülespoole,» ütles Kodumaja müügidirektor Andrus Leppik.

Ettevõtte juhatuse esimees Lembit Lump lisas, et nad pakuvad koostööpartnerile võtmed-kätte-lahendusi. Nüüd tahtsid norrakad tutvuda tööga Kodumaja tehastes. «Nad üürisid lennuki ja tulidki,» ütles Lump.

Lisaks esitlustele ja tootmispoolega tutvumisele viiakse norrakad ekskursioonile Tartusse ja Lõuna-Eestisse. Külalised lahkuvad täna õhtul.

Peamine ekspordisuund

Aastal 1995 tegevust alustanud Kodumaja on tootnud praeguseks umbes 5000 elumaja või korterit. Neist 4000 on ettevõte eksportinud just trollidemaale. Umbes viis protsenti toodangust on jõudnud Taani, Rootsi ja Soome ning kõigest viis protsenti on leidnud ostjaid kodumaalt.

Selvaag Bolig on nende koostööpartner 2000. aastast ning ärisidemed on sellest ajast järjest tihenenud, tõdes Lump. Viimastel aastatel on ettevõte võtnud suuna korrusmajade ehitamisele. Sisenetud on nii Norra ühiselamuturule kui ka rajatud vanadekodusid, tavalistest korterelamutest rääkimata.

Uued tehnoloogiad võimaldavad Kodumajal ehitada kuni viiekorruselisi moodulmaju. «Tegelikult suudame juba praegu ehitada ka kõrgemaid,» märkis Lump.

Kodumaja AS

• Projekteerib ja toodab puitkarkassehitisi.

• Tänavune prognoositav käive ületab 50 miljonit eurot.

• Töötajaid ligi 500.

Allikas: www.kodumaja.ee

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles