Ajaleht küsib. Erakonnad ja valimisliidud vastavad. Kes on pallimängude Tartu esindusmeeskond ning kas see meeskond vajaks linna suuremat toetust?

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti meistrivõistlustel korvpallis kohtusid TÜ/Rock ja Tallinna Kalev. Mängu võitis Rock tulemusega 60:40 (pildil Joosep Toome).
Eesti meistrivõistlustel korvpallis kohtusid TÜ/Rock ja Tallinna Kalev. Mängu võitis Rock tulemusega 60:40 (pildil Joosep Toome). Foto: Margus Ansu / Postimees

Tartu Postimees esitas enne kohalikke valimisi erakondadele ja valimisliitudele konkreetseid küsimusi Tartu elu-olu kohta. Avaldame neid nüüd järjest.

Küsimus: kes on pallimängude Tartu esindusmeeskond ning kas see meeskond vajaks linna suuremat toetust?

Isamaa ja Res Publica Liit

Oleme vastu spordialade vastandamisele. Arendada tuleb Tartu oma talente.

VL Isamaaline Tartu Kodanik

Korvpallis vajab toetamist Erkmaa korvpallikool ja jalgpallis vajaks hetkel toetust FC Santos. Senisest suuremat toetust vajab kajalgpalliklubi Tammeka.

Keskerakond

Tartu Ülikool / Rocki korvpallimeeskond on hetkel kõige rohkem Tartut tutvustav meeskond, mistõttu tema toetamine linna poolt on põhjendatud. Kuna edukatel üldjuhul ei ole toetusest puudus, siis loeme oluliseks pigem toetada lisaks jalgpalli, võrkpalli ja jäähokit, et aidata neid samamoodi, näitamaks enda kaudu, et Tartu on endiselt spordilinn.

Konservatiivne Rahvaerakond

Eelistame ja toetame rahvasporti.

Reformierakond

Tartus on neli esindusmeeskonda: korvpallimeeskond TÜ/Rock, BigBanki võrkpallimeeskond, Tammeka jalgpallimeeskond ja jäähokimeeskond Tartu Kalev / Välk. Esindusmeeskondade valikul on arvestatud spordiala üldist populaarsust, klubide taset ning mitme klubi vahel valides ka võistkonna eelmise aasta tulemusi. Nelja esindusmeeskonna toetus on kokku 172 000 eurot. Eelarvevõimaluste kasvades saab suurendada ka toetusi.

Sotsiaaldemokraatlik Erakond

Kindlasti on korvpalliklubi Tartu Rock esindusmeeskond, mida näitab selgelt ka rahva huvi korvpalli vastu. Korvpallil on olnud Tartus paremaid ja halvemaid aegu, aga Rock on juba Euroopa korvpallis nimi, mida teatakse ja seostatakse otseselt Tartuga. Kuid ka teistel meeskondadel peab olema võrdne võimalus sellist taset üles ehitada ning toetuste jagamisel ei tohiks linn unustada, et korvpalliga ei tegeleta ainult Rockis või jalgpalliga ainult Tammekas.

VL Vabakund

Vabakund leiab, et linna rahastusprioriteediks peab olema noorte- ja rahvaspordi edendamine. Me pole rahul olukorraga, kus kultuurile ja noorsootööle eraldatavad toetused jäävad tuntavalt alla profispordile eraldatule, viimane peaks ennekõike tuginema erakapitalile.

Ühendatud Vasakpartei

Kas jutt on ainult korvpallist? Kalev ja Rock on nagu Westman ja Piibeleht, aga toetust väärivad mõlemad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles