Tartu kingib tublimatele lumerookijatele uued labidad

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lumlabidas lumehunnikus.
Lumlabidas lumehunnikus. Foto: Sille Annuk

Linnavalitsus soovib kiita tublisid lumekoristajaid ning kutsub tartlasi üles teatama majadest, mille juures asuv puhastusala on talveperioodil pidevalt eeskujulikult korras. Hoolsamatele majaomanikele kingib linn lumelabidad.


Abilinnapea Margus Hanson sõnul otsustas linnavalitsus sarnaselt 2007. aasta lumerohkel talvele ka tänavu tunnustada tublisid lumekoristajaid.



«Tänavune talv on pannud meid kõiki proovile. Tahame tunnustada ja tänada neid tartlasi, kes on näinud vaeva ja suutnud kogu talve jooksul oma maja ees oleva tänavajupi eeskujulikult korras hoida. See näitab nende lugupidavat ja hoolivat suhtumist kaaslinlastesse,» märkis Hanson.



Tublidest linlastest saab kuni 15. märtsini teada anda Tartu

veebilehel

või Tartu heakorratelefonil 1789.



Teatada võib nii eramajast, ühistust kui ka ametiasutusest. Ka linnavalitsuse töötajad otsivad ise selliseid maju, mida teistele eeskujuks tuua.



Vastavalt Tartu linna heakorraeeskirjale on kõik, kelle omandis või valduses on kinnistu või muu territoorium, kohustus korras hoida oma puhastuala (puhastusala ulatub krundi või vallatava territooriumi piirist ristisuunas sõidutee servani). Lisaks lumekoristamisele tuleb talvisel ajal tõrjuda ka libedust.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles