Sun FM sageduse Tartus võttis üle Russkoje Radio

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Russkoje Radio logo.
Russkoje Radio logo. Foto: Russkoje Radio

Kui varasemalt sai Tartus ja Lõuna-Eestis raadiojaama Russkoje Radio kuulata vaid interneti vahendusel, siis alates eilsest rõkkab kanal ka Lõuna-Eesti raadiojaamades.


Russkoe Radio programmidirektor Sergei Šustrov märkis Postimehele saadetud teates, et seni puudus Tartu linna levipiirkonnas laiemale kuulajaskonnale mõeldud venekeelne kommertsraadio. Nüüd on see aga olemas ning venekeelsete kuulajate nappust programmidirektor ei pelga.



«Huvi jaama vastu näitab fakt, et ainult interneti vahendusel kuulab Russkoe Radiot Tartus 6000 inimest,» kinnitas Šustrov.



Samal sagedusel töötas varem Sun FM. Pärast jaama pankrotistumist kuulutas kultuuriministeerium välja avaliku konkursi, mille võitjaks osutuski Russkoe Radio.



Tartu piirkonnas elab ligi 20 tuhat vene keelt kõnelevat inimest. Lisaks õpivad paljud vene keele valdajad ülikoolides. Raadiojaam on võtnud endale eesmärgiks jõuda 20 000 kuulajanumbrini.



Russkoe Radio on venekeelset popmuusikat mängiv kanal, mis alustas tegevust 12 aastat tagasi. Sky Media raadiogruppi kuuluvat jaama sai siiani kuulata Tallinnas ning kahel sagedusel ka Virumaal. Programmi populaarseimaks saateks on hommikuprogramm, mida juhivad Julia Kalenda, Vladimir Ban ja Vadim Šelpakov.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles