Jõgevalased pärgasid uhiuue bussijaama aasta teo tiitliga

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jõgeva bussijaam, mis sai mullu ehituskonkursil auhinna liimpuidu kasutamise eest. Veidi üle nelja miljoni krooni maksma läinud hoone ootesaalis on istekohti 16 inimesele.
Jõgeva bussijaam, mis sai mullu ehituskonkursil auhinna liimpuidu kasutamise eest. Veidi üle nelja miljoni krooni maksma läinud hoone ootesaalis on istekohti 16 inimesele. Foto: Margus Ansu

Jõgeva kammerkoori vanem ja meeskoor Mehis laulja Jaan Järv leidis, et maakonna aasta teo aunimetuse saanud bussijaam on oma tiitlit igati väärt. Suurepärase akustika poolest sobiks bussijaam isegi kontsertide korraldamiseks, leidis muusik.


Kaasaegne bussijaam ja üleriigiline võidupüha paraad võitsid avaliku sektori kategoorias konkursi Jõgeva linna aasta tegu. Bussijaam valiti aasta teoks koguni terve maakonna peale.



Maavanem Viktor Svjatõsevi sõnul pakkus bussijaama Jõgevamaa aasta teoks piisavalt palju inimesi. «See tõestab, et kaasaegse ja modernse väljanägemisega bussijaama valmimisest tunnevad headmeelt inimesed kogu Jõgevamaalt. Jõgeva oli kaua ainus Eestimaa maakonnakeskus, kus puudus oma bussijaam.»



Jaamahoone projekteerisid arhitektid Andres Lunge ja Mait Lauri ning ehitas firma Eviko. Hoone on pälvinud eripreemia liimpuidu kasutamise eest.  



Jõgeva linna hindamiskomisjon pakkus inimestele võimaluse valida kümne eduka teo vahel ning sõelale jäid bussijaam ning võidupüha paraad. «Tänu paraadile tuntakse nüüd Jõgeva linna ja kogu Jõgevamaad märksa paremini. Samuti sai sinne rahvas ka väärtusliku kogemuse suurürituste korraldamiseks,» tõdes kaitseliidu Jõgeva maleva pealik kapten Janno Rosenberg.



Mittetuludussektori kategoorias võitis konkursi rahvusvahelise motomatkajate kokkutuleku Jõgevatreff raames korraldatud motoparaad, mis on Jõgeval toimunud juba viis korda.



Iseseisvuspäeva vastuvõtul autasustas maavanem Viktor Svjatõsev silmapaistvavaid jõgevamaalasi ja Jõgevamaa elu edendajaid ka teenetemärkidega. Kõrgeima autasu «Jõgevamaa Vapimärgi» andis maavanem EELK Mustvee koguduse teenekale õpetajale ning Tartu teoloogia akadeemia rajajale Eenok Haamerile.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles