Vanemad saavad taas tasuta koolitust

Elina Randoja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lelulas saavad mudilased mängida, nende vanemad aga koolitust.
Lelulas saavad mudilased mängida, nende vanemad aga koolitust. Foto: Margus Ansu / Postimees

Sellel laupäeval alustab Lelula mängutuba taas lastevanemate koolitusi. Tasuta kursused kestavad maikuuni.


Kohaliku omaalgatuse programmist rahastatud koolitusi on enne suvepuhkusele minekut tulemas veel neliteist, 3-4 korda kuus. Ots tehti lahti 16. jaanuaril, kui räägiti alternatiivravist homöopaatiast. See laupäev on pühendatud isadele, Gordoni perekoolist tuleb meestele isadusest ja lastekasvatusest rääkima koolitaja Anti Einpalu.



Põnev on ka energeetikateemaline loeng, kus juhendaja Mari Lauk räägib kristall- ja indigolastest, aga ka uue ajastu täiskasvanutest.



Lisaks vaimsetele teemadele käsitletakse ka päris maiseid ja igapäevaseid.



Näiteks tuleb Hea Alguse peretööspetsialist aprillis rääkima, kuidas kogu pere tervislikumalt sööma panna, eraldi kursus on lemmikloomade hooldamise ja toitmise kohta. See viimane on ka ainus kursus, kuhu on oodatud lapsed, ülejäänutele on vanemad kutsutud üksi.



Praegu ei ole veel teada, kas koolitustesari jätkub ka sügisel. Lelula juhatuse liikme Kairit Austa sõnul on see projektipõhine ettevõtmine ning praegu pole selgust, kas  sügiseseks loengusarjaks raha saadakse.



Koolitused olid Lelulas ka eelmisel aastal, möödunud sügisel arutasid vanemad vestlusringides näiteks koolikiusamise, õpimotivatsiooni ja ka laste sotsiaalse-emotsionaalse arengu üle.



Koolitusi


• Anne noortekeskuses laupäeviti kell 11–13



• 30. jaanuar: isadele lastekasvatusest ja Gordoni perekoolist



• Veebruar: uue ajastu laste energeetika; kooliküpsus ja kooliks ettevalmistamine



• Märts: laste ja vanemate suhted; laps ja lahutus; esmaabikoolitus väikelaste vanematele; hüperaktiivsus



• Aprill: mitmekülgne ja tervislik toitumine väikelastega peredes; lemmikloomapäev; anded ja andekus



• Mai: lapse ettevalmistamine lasteaiaks; lapse motoorset arengut toetav keskkond; laps ja tema õigused; loodussõbralik ja säästev mõtteviis algab lapsepõlvest

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles