Suured pered lähevad kogu täiega kinno

Elina Randoja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kino Ekraan.
Kino Ekraan. Foto: Ain Protsin/Postimees.

Sellel nädalavahetusel saavad Tartu ja Tartumaa suured pered ainulaadse võimaluse minna kinno kogu perega ja täiesti tasuta.


Forum Cinemase pakutud võimalus Ekraani ilma rahata külastada on Tartu Pereliidu jaoks esmakordne, sest seni on igasugustel üritustel osalemiseks peredelt ka mingi sümboolne summa, näiteks 50 krooni, kogutud.



Disney uut muinasjutulist animatsiooni «Printsess ja konn» näidatakse kahel eriseansil laupäeva ja pühapäeva hommikul – seda sellepärast, et kõik pered kinos saaksid käia. Nimelt on Tartu Pereliidul 56 liikmesperet, kokku üle 300 inimese, saalis on aga 150 kohta.



Pereliidu liige ja viie lapse ema Tiina Kongs rääkis, et neil tuleb kinno neli last, sest viiendal on just sellel nädalavahetusel ees spordivõistlus.



Suurem osa perede liikmeist tuleb siiski kohale, teiste hulgas on ka liidu lapserikkaim, 11-liikmeline pere, kellel tavahindu arvestades läheksid koos kinno minnes piletid maksma üle 300 krooni.



Kongs rääkis, et kuigi selline tasuta üritus on nende jaoks esmakordne, on paljud firmad ikkagi alati vastu tulnud, kui on palutud toetust traditsiooniliste ürituste nagu isade- ja emadepäeva ning suvepäevade korraldamiseks.



«Me oleme ikka alati  saanud peredele ja lastele auhinnad välja panna,» ütles Tiina Kongs.



Võimalust odavamalt suurperedega kinno minna käisid küsimas liidu inimesed ise, kuid tasuta kinoseansse pakkus ettevõte Forum Cinemas täiesti ootamatult.



Tartu Pereliit


Liit ühendab paljulapselisi peresid, kes on huvitatud:



• lastele ja lapsevanematele tervislike eluviiside, loovuse arendamise, silmaringi laiendamise ja individuaalse hariduse võimaluste leidmisest;



• põlvkondade kultuurilise järjepidevuse säilitamisest;



• eetiliste ja esteetiliste väärtuste edasiandmisest lastele;



• paljulapselise pere eeliste ja probleemide teadvustamisest laiemale ringile vabariigis.



Allikas: Tartu Pereliit

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles