Gert Kullamäe: pinge on kogu aeg õhus

Jaan Olmaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Leedus peetud Balti liiga karikaturniiri finaalis tuli TÜ/Rockil vastu võtta 18-punktine kaotus Kedainiai Nevežiselt. Pildil võitlevad Rocki poolt palli pärast Uroš Lukovi ja Gert Dorbek.
Leedus peetud Balti liiga karikaturniiri finaalis tuli TÜ/Rockil vastu võtta 18-punktine kaotus Kedainiai Nevežiselt. Pildil võitlevad Rocki poolt palli pärast Uroš Lukovi ja Gert Dorbek. Foto: Vejune Matkute

TÜ/Rock alustab täna õhtul kodusaalis Eesti meistriliiga uut hooaega, kui vastamisi minnakse Tallinna Kaleviga. Rocki peatreener Gert Kullamäe ennustab, et tulemas on viimaste aastate põnevaim tšempionaat.

Rock sai Balti liiga karikaturniirilt teise koha. Kuidas meeskonna mänguga rahule jäite?

Väga rahule jäime. Meie jaoks olid need küll olemuselt kaks erinevat mängu, aga iseenesest näitasid nad mingid kohad ära, kust tuleb edasi minna ja mida on vaja edasi teha. Just taktikalised nüansid.

Kas Nevežis ongi Ventspilsist palju tugevam või oli see vaid hetkeseis?

Ma usun et enam-vähem on kõigi tase võrdne. Heal päeval võidad, halval kaotad, aga mänguks Ventspilsiga valmistusime taktikaliselt tõsisemalt. Saime nende vastu proovida teatud nüansse, mis võiks meile edu tuua ka novembris.

Kedainiai vastu me nii palju ei valmistunud. Selleks polnudki väga aega ja teatud asjad selle meeskonna vastu ei toiminud. Kaotuse pärast ma küll ei põe. Kahju muidugi, sest karikas oli mängus, aga pikas perspektiivis ... Järgmine kord peame lihtsalt olema Kedainiai vastu paremini valmis.

Millise hinnangu annaksite esimeste mängude põhjal Rocki võõrmängijatele?

Minu meelest on nad kõik suhteliselt hästi sisse elanud ja meie nõudmised hästi vastu võtnud. Uroš Lukovii puhul on muidugi see, et ta on füüsiliselt teistest maas, aga see on normaalne. 2,13 pikal vennal käivadki asjad natukene teistmoodi kui väiksematel meestel.

Kui ta füüsise paremaks saab, siis on temast meile kõvasti abi. Ja sellega me töötame. Ma usun, et mida aeg edasi, seda paremaks ta füüsiliselt läheb. Kui füüsis on korras, siis on mänguline pool ainult nüanssides kinni. Ja kui Janar Talts ka tagasi tuleb, siis on meil üks käik juures.   

Vincent Simpsoni vise tundub üsna ebastabiilne?

Ei ole ta viskel häda midagi. Kui tuleb enesekindlus ja ta elab oma rolli aina rohkem sisse, siis ma ei näe probleemi. Ta on hea käega.

Kolmest leegionärist olete vist kõige rohkem rahul siiski Augustas Peciukeviciu­sega?

Mis siin imestada. Ta on siin olnud ja on meie regiooni poiss. Ta teab meie nõudmisi ja stiili. Ta on Eestis ju mänginud. Teised tulevad ikkagi maailma teistest paikadest ning kõik tundub uus ja teistmoodi. Seetõttu on see loogiline.

Millal Janar Talts võiks platsile jõuda?

Ei oska öelda. See võib olla päevade või nädalate küsimus ja seda ei näe väga ette. Ta on piisavalt kogenud mängumees ja peaks ise ka tundma, millal jalg täiesti kannatab ja millal ta julgeb täisjõuga hakata panema. Tuleb tagasi siis, kui jalg on täiesti terve. Millal see päev on, näitab aeg. Visketrennid ja jõusaalid teeb ta juba kaasa, aga kontaktset mängu jalg veel ei kannata.

Kas olete saanud piisavalt koos treenida või algab hooaeg liiga kiiresti?

Mis ta ikka nii kiiresti. Enamik mehi on ju olnud päris kaua koos. Kontrollmänge saime piisavalt. Ainus asi on see, et Marek Doronin ja Janar Talts pole saanud täie võimsusega treenida.

Aga vigastused käivad spordiga kaasas ja seetõttu on näiteks Timo Eichfuss saanud palju mänguaega. Ühe õnnetus on teise õnn. Kahju muidugi, et kogu meeskond ei ole saanud kogu aeg koos olla. Aga ettevalmistus on läinud plaanipäraselt ja millegi üle nuriseda küll ei oska.

Kas ettevalmistuses on olnud seekord midagi teisiti?

Suurim vahe on see, et eelnenud hooaegade eel oleme teinud laagreid. Sel aastal oleme kogu ettevalmistuse teinud Tartus. Eks nüansse on teisigi olnud, aga ei midagi erilist.  

Kui rahulikult algavale hooajale vastu lähete?

Mis siin ikka rahulikult minna. Eks ikka on väike ärevus. Nii mängijatel kui treeneritel. Kuidas kõik minema hakkab ja kas on ikka õiged valikud tehtud. Sarjad on ju erinevad. Ükskõik, kas sa oled Kalev/Cramo või Tartu Rocki peatreener, eks väike pinge on kogu aeg õhus. Aga ootused ja lootused on jälle olemas ning ma usun, et rahvas leiab jälle tee saali.

Mida sisetunne ütleb? Kas see võiks tulla «sinu» hooaeg?

Eelmine aasta mul oli ka teatud tunne ja ei läinud nii nagu vaja. Ma nendest tunnetest enam väga ei räägiks. Siin maailmas ei ole midagi kindlat. Asjad võivad väga kiiresti muutuda nii sinu kasuks või kahjuks. Ma jätaks need tunded enda teada ja hoian enne hooaja algust väga madalat profiili.  

Kas Eesti meistrivõistlustel võiks tulla ka üllatusi?

Olen veendunud, et liiga tase on kõvasti tõusnud. Eriti tagumistel meeskondadel. Kuna Rakverel ja Kalev/Cramol on hästi palju välismaalasi, siis jäi teatud hulk mängijaid nendest klubidest üle. Nad on läinud teistesse klubidesse ja tänu sellele on need läinud tugevamaks.

Ma usun, et tuleb viimaste aastate üks põnevamaid tšem-pionaate. Kuna keskmine tase on läinud Eesti meistrivõistlustel kindlasti tugevamaks, siis tuleb meil väga hoolas olla kõikide võistkondadega.   

Kuidas Rockil jõuvahekord Kalev/Cramoga võiks olla?

Eks seda on väljakul näha. Muutusi on nii neil kui meil. Enne ei oska rääkida, kui väljakul kokku saame.

Esimene vastane on täna aga Tallinna Kalev?

Kahjuks ei ole meil neist ühtegi videopilti, seega läheme mängule tühja lehena. Keskendume oma asjadele ja lähtume sellest, mis meil nädalavahetusel toimis ja mis ei toiminud.

Paljud ütlevad, et tähtsad mängud on alles kevadel, mitte hooaja sees.

Ma ütlen veel kord, et see aasta tuleb üks huvitavaimaid tšempionaate. Eelkõige tänu sellele, et kolmas, neljas, viies, kuues ja seitsmes sats on oluliselt tugevamad kui eelmistel aastatel ja see on keskmise taseme viinud kõrgemaks. Praegu pole enam mõtet rääkida, et Eesti meistrivõistlused lähevad huvitavaks veerandfinaalidest. Ma arvan, et juba põhiturniiril tuleb palju intriige ja üllatusi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles