Teadlaste ööl: Venemaa teadusteater andis elektrit

Katre Tatrik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Teadusteater Ahhaas.
Teadusteater Ahhaas. Foto: Kristjan Teedema / Postimees

Peterburist teadlaste ööle rahvast lõbustama sõitnud teadusteater suurt vaimustust publikus ei tekitanud.


Kolm aastat tagasi avatud Peterburi esimesest interaktiivsest muuseumist LabirintUm tulnud teadusteatritrupp uuris Ahhaa teadusteatri saalis šõu alustuseks, mida publik elektrist teab, ja andis lühikese ülevaate selle ajaloost.
 
Seejärel hõõrus professor A-Vitamiin punast õhupalli vastu mudilaste pead, et juuksed tekkinud elektrist õhku tõuseksid. Publiku seast valitud katsejänestel püüti juukseid peast eemale meelitada veel mitmel teiselgi viisil. 

Ainus pauk, mis esimese poole tunni jooksul teadusteatris kõlas, tuli katkiläinud õhupallist. Tossu ei olnud kusagil.

Tartlane Assar Jõgar rääkis, et Ahhaas teadusteatris on ta lastega käinud korduvalt. Reedel tuli ta kolmeaastase pojaga teadusteatrit vaatama, kuna kohal olid külalisesinejad Venemaalt ja teema, elekter, tundus põnev.

„Teooriat on natukene liiga palju ja action’it vähevõitu,“ andis ta aga kriitilise hinnangu Peterburi trupile ja lahkus etenduselt juba pärast esimest paarikümmend minutit. „Kohalikud teevad paremini! Kõik varasemad teatrid oleme alati lõpuni vaadanud,“ ütles ta.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles