Karjäärikeskus kolis kesklinna

Elina Randoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Varem kutsehariduskeskuses tegutsenud Tartu karjäärikeskus kolis septembris kesklinna, et noortele lähemal olla ja oma tegevust laiendada.

Keskuse juht Mereli Mändmets rääkis, et kutsehariduskeskuses asumine tekitas paljudes noortes hirmu, et neid meelitataksegi kindlasti kutseerialale. Pealegi on väga vähe neid, kes linnaservas ja suures õppehoones asuvasse keskusesse lihtsalt niisama sisse astuksid.

Nüüd, kus nõustamiskeskus on päris südalinnas, Kompanii tänavas endistes keskkonnahariduskeskuse ruumides, on palju tõenäolisem, et jalutajatel silt silma jääb ja nad julgevad tulla nõu küsima. «Sellepärast me siin olemegi,» kinnitas Mändmets. «Alati võib sisse astuda ja uudistama tulla, aga nõustamiseks on parem, kui on varem aeg kokku lepitud.»

Lahtiste uste päevad

Oma tegevuse tutvustamiseks ja inimeste uue asukohaga harjutamiseks korraldatakse järgmise nädala alguses lahtiste uste päevad. Külalistele tutvustatakse pakutavaid teenuseid ning on mitmesugused töötoad.

Mõlemal päeval saab osaleda eneseanalüüsi- ja karjäärimängudes, kuulamis- ja nägemismälu lühitesti tegemisel, tööintervjuu töötoas või tutvuda karjäärikeskuse teenuste ja nõustajatega.

Laiendatakse haaret

Karjäärikeskus pakub karjääriinfot ja nõustamist kuni 26-aastastele noortele. Mändmetsa sõnul tahetakse uues asukohas tegevust pisut laiendada: teavitada senisest enam õpetajaid, tugispetsialiste, koolijuhte ja lapsevanemaid, et nad oskaksid suunata lapsi ja noori.

Teavet jagatakse nii Eestis kui välismaal õppimise ja töötamise kohta ning tehakse individuaal- ja rühmanõustamisi, loenguid ja palju muud. Tartu linna ja maakonna noortele on teenused tasuta.

Tartu karjäärikeskuse avatud uste päevad

• 1. ja 2. oktoobril kell 12–18

• 13–13.30 kuulamis- ja nägemismälu test

• 14–14.30 tööintervjuu töötuba

• 15–15.30 kuulamis- ja nägemismälu test

• 16–16.30 tööintervjuu töötuba

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles